Stiskli

Sastao se vrh države: Vrijeme je za cjepiva

Bosna i Hercegovina traži od COVAX-a da ispune obaveze preuzete Ugovorom koji je potpisan prošle godine.
Vijesti / Politika | 25. 02. 2021. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović održali sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, uz prisustvo nekoliko ministara iz entitetske vlade, priopćeno je iz Predsjedništva.

Na sastanku je zaključeno da su institucije Bosne i Hercegovine blagovremeno završile sve proceduralne zahtjeve vezano za nabavku cjepiva protiv koronavirusa koji su bili postavljeni u COVAX mehanizmu.

Bosna i Hercegovina traži od COVAX-a da ispune obaveze preuzete Ugovorom koji je potpisan prošle godine.

Dogovoreno je da se cjepiva oslobode plaćanja PDV-a, kako na razini Bosne i Hercegovine, tako i na razini entiteta, kao i da organi Bosne i Hercegovine počnu sa direktnom nabavkom cjepiva, prema potrebama koje su evidentirane.

Sa sastanka je upućena i zahvalnost Republici Srbiji koja će, putem Vijeća ministara BiH, donirati pet tisuća cjepiva koje će biti namijenjene za Federaciju BiH.

Zaključeno je da će Predsjedništvo BiH u vezi pomoći u nabavi cjepiva uputiti pisma predsjednicima Ruske Federacije i Narodne Republike Kine.

Kopirati
Drag cursor here to close