Nema kaznenog djela

Šukalo: Montirani proces protiv mene

U razgovoru s nadležnima u Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka, kako ističe, dobio je potvrdu da nemaju formiran predmet protiv njega, jer nema elemenata kaznenog djela.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2018. u 15:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Adam Šukalo odbacio je optužbe iz prijave MUPRS-a, navodeći da je to "montirani proces protiv njega".

Šukalo, koji djeluje u Klubu PDP-a, rekao je da se policija u prijavi poziva na ugovor koji je imao 2013. i 2014. godine u "Kulturnom centru" Bosanska Gradiška te da tu nema "slučaja", a posebno ne zloupotrebe službene dužnosti ili ovlaštenja, za što ga sumnjiči entitetska policija.

Kaže da demantira tvrdnje iz MUPRS-a da su danas podnijeli izvještaj, jer je to "urađeno još u studenom  prošle godine".

''Potvrda tih mojih navoda jeste činjenica da sam 23. siječnja ove godine saslušan u svojstvu svjedoka, a prije 14 dana u svojstvu osumnjičenog, navodno po odluci tužitelja. Dobili smo tog dana i informaciju da u ovom slučaju neće biti naredbe o provođenju istrage'', kazao je on.

U razgovoru s nadležnima u Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka, kako ističe, dobio je potvrdu da nemaju formiran predmet protiv njega, jer nema elemenata kaznenog djela.

''Ovo je montirani slučaj na kojem je radio 'specijalni tim' koji je formirao ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač s ciljem da se obračuna sa mnom. U studenom prošle godine su oni sami podnijeli anonimnu kaznenu prijavu protiv mene i tada je i krenuo ovaj proces s ciljem da me nasilno kriminaliziraju i isprljaju politički'', tvrdi Šukalo.

Iz MUPRS-a su prethodno priopćili da su danas Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka podnijeli izvještaj protiv Adama Šukala (1978.) i Željka Blagojevića (1976.) o počinjenom kaznenom djelu zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja.

''Za Blagojevića postoji osnova sumnje da je kao odgovorna osoba u javnoj ustanovi 'Kulturni centar' Bosanska Gradiška, zaposlio Šukala, a zatim ga rasporedio na radno mjesto za koje nije ispunjavao uvjete'', istaknuli su iz policije RS-a uz navođenje inicijala osumnjičenih.

Također, Blagojević je prema Šukalu uredno izvršavao obaveze iz radnog odnosa, iako se on, kako se dodaje, nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze.

Neslužbeno, Šukalo je bio zaposlen na mjesto menadžera za tehnički razvoj, gdje se tražila diploma mašinskog fakulteta, dok je on pravnik.

Zajedno s doprinosima isplaćeno mu je 24.500 KM, odnosno 18.000 KM neto plaće.

Šukalo kaže da je on imao ugovor o preraspodjeli radnog vremena, te da nije imao "klasično" osmosatno radno vrijeme.

Kaže da takvi ugovori postoje i sada u toj ustanovi, čije izvještaje o radu je usvajala lokalna skupština.

Kopirati
Drag cursor here to close