Samo jako!

Strašna borba protiv korupcije: Pravi se plan za provedbu zakona…

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici imenovala je tri interesorne radne grupe koje će aktivno raditi na provođenju Akcijskog plana.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2022. u 11:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog premijera Federacije BiH, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila Akcijski plan za implementaciju Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH.

Kako je priopćila Vlada nakon sjednice u Sarajevu, Akcijskim planom ''precizirane su obveze koje se trebaju provesti kako bi se implementirao Zakon''.

Tako se ovaj dokument fokusira na ''osiguranje prostornih i drugih kapaciteta potrebnih za nesmetano funkcioniranje posebnih odjela suda i tužiteljstva, zatim na imenovanje i upošljavanje nositelja pravosudnih funkcija i drugog osoblja za rad u posebnim odjelima Vrhovnog suda FBiH i Federalnog tužiteljstva, kao i donošenje podzakonskih akata shodno Zakonu o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala''.

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici imenovala je tri interesorne radne grupe koje će aktivno raditi na provođenju Akcijskog plana.

Inače, u Vladi Federacije, koja radi u tehničkom mandatu, sjede ljudi koji su na optuženičkim klupama upravo zbog korupcije i nepotizma. Stoga i ne čudi što se borba protiv korupcije svodi na pripremanje terena za provedbu zakona, a onda to, po našem starom dobrom običaju, traje i traje.

Video: Obitelj Grabo - Zidovi nemaju oči
Kopirati
Drag cursor here to close