Ne bi to oni

Stranci strankama: Ne pritišćite biračke odbore

Upravni odbor PIC-a i šefovi vodećih međunarodnih organizacija u BiH pozivaju članove općinskih izbornih povjerenstava i članove biračkih odbora da svoje dužnosti obavljaju profesionalno i s integritetom.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2020. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council - PIC) i šefovi vodećih međunarodnih organizacija u BiH (Board of Principals - BoP) ''primaju k znanju napore Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP BiH) i pozivaju povjerenstvo da nastavi sa svojim aktivnostima na odgovoran i transparentan način, organizacijom izbornog procesa u najboljem mogućem redu, pravovremenim odgovaranjem na navode o izbornim prevarama, te provedbom izbornih rezultata''.

Pročitajte još

Upravni odbor PIC-a i šefovi vodećih međunarodnih organizacija će SIP-u BiH pružiti svaku potrebnu podršku, navedeno je u Izjavi PIC-a.

Upravni odbor PIC-a i šefovi vodećih međunarodnih organizacija u BiH pozivaju sve institucije, političke subjekte i njihove predstavnike, kao i birače, da se ponašaju odgovorno i osiguraju integritet i transparentnost izbornog procesa, koji se mora provesti u mirnom okruženju u skladu s važećim zakonskim aktima i međunarodnim standardima.

Upravni odbor PIC-a i šefovi vodećih međunarodnih organizacija u BiH pozivaju članove općinskih izbornih povjerenstava i članove biračkih odbora da svoje dužnosti obavljaju profesionalno i s integritetom.

"Važno je da se političke stranke i kandidati suzdrže od vršenja pritiska na članove općinskih izbornih povjerenstava i biračkih odbora te da ne pokušavaju utjecati na njihovu neovisnost ili ih primoravati da daju otkaz na svoje članstvo u ovim tijelima. Svima koji sudjeluju u izbornom procesu, uključujući i nestranačke promatrače, mora se u potpunosti omogućiti da profesionalno obavljaju svoje dužnosti u skladu s postojećim pravilima i procedurama", navedeno je u izjavi UO PIC-a i šefova vodećih međunarodnih organizacija.

Upravni odbor PIC-a i šefovi vodećih međunarodnih organizacija u BiH pozivaju na puno poštivanje zaštitnih mjera predviđenih za sprečavanje širenja COVID-19 tokom cijelog izbornog procesa i pozivaju općinske organe vlasti da osiguraju potrebnu osobnu zaštitnu opremu i omoguće poštivanje zaštitnih mjera na biračkim mjestima, kako bi se osiguralo sigurno okruženje za glasanje tokom pandemije.

 

Upravni odbor PIC-a i šefovi vodećih međunarodnih organizacija u BiH pozivaju sve birače s pravom glasa da iskoriste svoje demokratsko pravo i da osiguraju da se putem biračkih listića čuje i njihov glas, kao i da poštuju potrebne zaštitne mjere protiv širenja COVID-19.

Kopirati
Drag cursor here to close