Sve je jasno propisano

Stranci o Mostaru: Poštovati Poslovnik

Sve je jasno propisano Statutom i važećim Poslovnikom
Vijesti / Politika | 15. 02. 2021. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska unija u BiH, Ured visokog predstavnika, Misija OSCE-a u BiH, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva dali su zajedničku izjavu o izboru gradonačelnika Mostara.

''Način izbora gradonačelnika Grada Mostara je jasno propisan Statutom i važećim Poslovnikom. Pozivamo sve gradske vijećnike da dalje ne odlažu ovaj proces, da pokažu odgovornost i da brzo izaberu gradonačelnika u skladu sa zakonskim okvirom na sljedećoj sjednici. Pozdravljamo konstruktivan dijalog svih vijećnika o zajedničkom programu s konkretnim mjerama, s namjerom da se poboljša funkcionalnost Grada Mostara i ispune očekivanja građana'', naveli su u pismu koje prenosi N1.

U Mostaru je 12. veljače prekinuta sjednica Gradskog vijeća, na zahtjev Irme Baralije iz BH bloka.

Izbor gradonačelnika je odgođen kako bi se političke strane usuglasile o prijedlogu BH bloka (SDP BiH, Naša stanka) koji je izašao sa sporazumom da ovaj grad, umjesto jednog, ima tri čelnika koji bi se rotirali svako 16 mjeseci.

Podsjetimo, uoči današnje sjednice, oglasili su se iz Naše stranke čime su potvrdili da ipak neće glasati za opciju rotacije gradonačelnika iako je u petak ta mogućnost bila izgledna.

''HDZ i SDA su nam, stoga, ostavili jedinu mogućnost – da ne podržimo njihove kandidate. U okolnostima u kojima te stranke nisu bile spremne odustati od svojih ranijih dogovora, Mostaru je neophodna jaka opozicija koja će ukazivati na njihove greške, otkrivati njihove afere i forsirati multietničku perspektivu Mostara''.

Nova sjednica je zakazana za danas u 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close