Mirko Šarović

''Što prije ode ova vlast, prije će otići i visoki predstavnici iz BiH''

Ponovio je stav SDS-a da je visoki predstavnik nepotreban državi koja želi biti članica Europske unije.
Vijesti / Politika | 29. 05. 2021. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije se odazvao pozivu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović na sastanak povodom imenovanja novog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini zbog, kako su naveli iz SDS-a, načina na koji su pozvani predstavnici ove stranke.

Šarović je naglasio da je prvo održan sastanak sa strankama u vlasti, a da je, potom, pozvana opozicija „onako usput“.

''Sazvati prvo stranke pozicije i donijeti određene zaključke o pitanju koje se odnosi na novog visokog predstavnika i onda usput pozvati opoziciju da se pridružimo zaključcima koje su oni donijeli, to je nepristojno i ponižavajuće. Uz to, predsjednik Republike Srpske je kasnije oholo i tendenciozno iskrivljivala i komentariala naš stav oko sastanka. Smatram da predsjednik RS treba svakoga da sasluša i da čuje i one stavove koji su možda drugačiji'', kazao je Šarović.

Na ovaj način, dodaje, ne može se raditi i surađivati.

Ponovio je stav SDS-a da je visoki predstavnik nepotreban državi koja želi biti članica Europske unije.

“Međutim, naš stav je i da zahvaljujući ovakvoj vlasti u RS, prije svega gospodinu Dodiku, koji je na neki način oživio i gospodina Inzka koji je bio potpuno zaboravljen, visoki predstavnik će u ovoj državi biti još tko zna koliko godina. Što prije skinemo ovu vlast u RS, ali i na razini BiH, prije će otići i visoki predstavnici. Čak, mislim, da im odgovara da ovdje bude visoki predstavnik, da se prave tenzije i izmišljaju koje kakvi neprijatelji, kako bi se narodu prodavale priče“, rekao je Šarović.

Na kraju, dodaje da još nije izvjesno hoće li Christian Schmidt biti imenovan imajući u vidu protivljenje Rusije i usprkos činjenici da Europska unija ovo pitanje vidi kao završenu stvar.

Kopirati
Drag cursor here to close