Predsjednik Narodne skupštine

Stevandić: Bit ćemo prinuđeni Schmidta proglasiti personom non grata

Stevandić je naveo da je Schmidt prevršio mjeru i naglasio da narod nikada nije vjerovao okupatoru kao i onima koji se tako ponašaju.
Vijesti / Politika | 30. 01. 2023. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska će biti prinuđena da Christiana Schmidta, bez obzira što ga ne priznaje, proglasi personom non grata, izjavio je Srni predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Komentirajući Schmidtovo svjedočenje pred Odborom za vanjske poslove britanskog parlamenta i njegovo zalaganje za uvođenje ekonomskih sankcija Srpskoj, Stevandić je naveo da je Schmidt prevršio mjeru i naglasio da narod nikada nije vjerovao okupatoru kao i onima koji se tako ponašaju.

"Schmidt i oni koji ga smatraju legalnim nisu uspjeli politički uništiti Republiku Srpsku ili osporiti njena ustavna prava, pa sada žele da kroz ekonomske mjere kažnjavaju narod koji je izabrao tu vrstu stabilnosti i nepovredivosti Srpske", rekao je Stevandić, a prenose Nezavisne novine.

Predsjednik Narodne skupštine je naveo da je riječ o fašistoidnoj tendenciji i da se nikako drugačije ne može nazvati.

Prema njegovim riječima, to je kao kada je ubijan narod na Kozari 1941. godine i tjeran u logore zato što nisu bili zadovoljni kome taj narod vjeruje.

"Bez obzira što ga mi u Republici Srpskoj ne priznajemo, bit ćemo prinuđeni i da ga proglasimo personom non grata", naveo je Stevandić.

Schmidt je u ponedjeljak svjedočio pred Odborom za vanjske poslove parlamenta Velike Britanije, te je govoreći o sankcioniranju političkih predstavnika iz Republike Srpske rekao da se zalaže za ekonomsko uvjetovanje i da su već na tome radili i EU i Njemačka, te da će u tom smjeru razgovarati i sa predstavnicima MMF-a.

Schmidt je kritizirao odluku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o dodjeli odlikovanja predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom Dana Republike, kao i svečani defile organiziran u istočnom Sarajevu, a rekao je i da bi volio da je ovo sada vrijeme Paddyja Ashdowna kada je bila snažnija podrška međunarodne zajednice.

Kopirati
Drag cursor here to close