Započela obnova

Šteta na zgradi Općine Tuzla oko milijun KM

Vijesti / Politika | 13. 02. 2014. u 16:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za procjenu šteta Općine Tuzla priopćilo je da je na zgradi Općine Tuzla, koja je zapaljena i demolirana trećeg dana tuzlanskih demonstracija, nastala šteta od oko milijunKM.

Radovi na obnovi su započeli, a općinske službe će od petka biti u potpunosti stavljene u funkciju.

Preliminarne procjene govore da je za građevinske radove potrebno oko 254.428,75 KM, za elektroinstalacije 187.709,81, za mašinske instalacije 111.603,85 i za uredski informatički namještaj, te za drugu opremu potrebno je oko 404 tisuće KM.

''Sredstva za ove namjene su posebnim zakonom Civilne zaštite planirana i ona se posebnim zakonom i osiguravaju. S tim što se dio tih sredstava nalazi na računu Općine Tuzla, dio sredstava ćemo tražiti od viših razina vlasti.

Postoji posebna procedura za dobivanje tih sredstava. Mi smo sa utvrđivanjem štete i donošenjem odluka stekli uvjete da apliciramo za ta sredstva'', kazao je pomoćnik općinskog načelnika Bahto Mekić.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović rekao je da su održavane svakodnevne sjednice Kolegija i Stožera civilne zaštite.

Iz Općine Tuzla su obavijestili javnost da su Matični ured, Centar za pružanje usluga građanima i Pisarnica Općine Tuzla počeli s radom u četvrtak u prostorijama JU Centar za socijalni rad Tuzla.

Odjeljenje za poslove mjesnih zajednica izmješteno je u prostorije MZ Novi Grad I, a ostale općinske službe, koje imaju sjedište u zgradi Općine Tuzla su nastavile sa radom na istoj lokaciji.

Telefonske i internet veze u zgradi Općine Tuzla će biti u funkciji u ponedjeljak, 17. veljače.

''Molimo građane i pravne subjekte za razumijevanje zbog mogućeg otežanog funkcioniranja, jer jedan broj općinskih službi radi u otežanim okolnostima zbog oštećenosti instalacija i nedostatka dijela informatičke i druge opreme'', poručeno je s vanredne sjednice Kolegija Općinskog načelnika Tuzla.

Kopirati
Drag cursor here to close