Naša stranka

''Šta se sve krije iza nedostatka testova, osim nemara i nesposobne vlasti?''

Naša stranka navodi kako su ambulante dobile upute da koriste deset testova dnevno, a da ostatak pacijenata šalju u privatne klinike! Postavlja se niz pitanja nakon ovih skandaloznih uputa!
Vijesti / Politika | 24. 01. 2022. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Testovi na COVID-19

Naša stranka je ogorčena načinom na koji se vlast u Hercegovačko-neretvanskoj županiji odnosi s pandemijom koronavirusa, a razmjera te katastrofe, kako navode, poprimaju sve drastičnije dimenzije.

U valu zaraze omikron sojem mostarske ambulante imaju samo po deset testova dnevno, što je vrhunac bezobrazluka i neviđena javnozdravstvena sramota. O ovom tražimo hitno očitovanje resornog županijskog ministra Gorana Opsenice, kao i Kriznog stožera Vlade HNŽ, kažu iz Naše stranke.

Kako smo dobili informacije s terena u razgovoru sa ogorčenim građanima i zdravstvenim radnicima, ambulante su dobile upute da koriste deset testova dnevno, a da ostatak pacijenata šalju u privatne klinike! Postavlja se niz pitanja nakon ovih skandaloznih uputa!

Tko će biti privilegiran da ostvari pravo na besplatan test, je li se s ovim činom nabacuje posao privatnim klinikama ili su vlasti zaista toliko uvjerene da su naši građani "razmaženi" do te mjere da imaju dovoljno novca da troše na nešto što bi svaki građanin morao imati osigurano u doba pandemije?

"Dvije godine Hercegovina izbjegava suočavanje s pandemijom, ignorira mjere, cijepljenje i prema problemu odnosi se ignorantski, pod parolom - bude i prođe. Ako se vlast za propuste na početku pandemije i moglo abolirati, za kasniji potom smatrat ćemo ih direktno odgovorne", kaže Tarik Tanović, predsjednik Naše stranke Mostar.

Tanović napominje da je postotak cijepljenih u HNŽ manji od 15 posto, što je neviđena sramota vlasti.

"Znajući kakav je odnos vlade premijera Nevenka Hercega bio prema pandemiji, te koliko su 'uložili' u proces cijepljenja, svaki dalji smrtni slučaj stavljat ćemo im na teret te ih smatrati direktno odgovornim", zaključio je Tanović.

Kopirati
Drag cursor here to close