Lista

Srpska koalicija pozvala na registraciju u Mostaru

Podsjećaju da se Mostarci koji žive u Srbiji i dijaspori mogu prijaviti za glasovanje izvan BiH do ponoći 6. listopada.
Vijesti / Politika | 07. 09. 2020. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Izbornog stožera liste "Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar" s kojom za lokalne izbore u Mostaru ide i koalicija SNSD i SDS, uz podršku srpskih udruženja, pozvali su sve Mostarce u Srbiji i inozemstvu da se registriraju za predstojeće izbore u ovom gradu koji će biti održani 20. prosinca.

Iz Izbornog stožera ove liste ističu da su svi mostarski Srbi jedinstveni i okupljeni s ciljem da konačno izaberu svoje predstavnike u Gradskom vijeću Mostar, prvi put nakon rata.

"Naš cilj je izabrati predstavnike u Gradsko vijeće koji će biti istinski glas Srba i svih građana Mostara koji žele jednaka prava za sve i bolji Mostar. Zato pozivamo sve Mostarce da se prijave za glasovanje i pomognu nam da se borimo za bolju budućnost i bolji Mostar", navodi se u priopćenju, prenosi Srna.

Podsjećaju da se Mostarci koji žive u Srbiji i dijaspori mogu prijaviti za glasovanje izvan BiH do ponoći 6. listopada.

U priopćenju se navodi da svi koji su po popisu stanovništva 1991. godine živjeli u Mostaru imaju pravo glasovati na izborima u studenom ove godine i birati novu vlast u gradu na Neretvi.

Iz ovog izbornog stožera navode da se za glasovanje izvan BiH, može prijaviti osobi koja privremeno živi u inozemstvu i izbjegla osoba iz BiH, a ispunjava sljedeće uvjete - da je državljanin BiH, da je navršila 18 godina, odnosno da će do dana održavanja izbora navršiti 18 godina, i da ima prijavljeno prebivalište u BiH.

Za glasovanje van BiH, može se prijaviti i osoba koja se prvi put prijavljuje za glasovanje izvan BiH, a privremeno boravi izvan BiH, treba dostaviti obrazac prijave PRP-1 - popunjen i potpisan kao na identifikacijskom dokumentu, te kopiju jednog važećeg identifikacijskog dokumenta radi dokazivanja identiteta i to osobna iskaznica, vozačka dozvola ili putovnicu BiH, navodi se u priopćenju.

Izbjegla osoba iz BiH, odnosno osoba koja nikad nije dobila dokument izdan u okviru CIPS-a, treba dostaviti sljedeće dokumente: obrazac prijave PRP-1 - popunjen i potpisan, identifikacijski dokument /pasoš, vozačka dozvola, važeća lična isprava izdata od zemlje domaćina i izbjeglički karton izdat od vlade zemlje domaćina ili druge međunarodne organizacije, dokument u svrhu dokazivanja državljanstva BiH - uvjerenje o državljanstvu BiH ne starije od šest mjeseci ili kopija važeće putovnice BiH - i dokaz o prebivalištu u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close