Vlast

Središnja Bosna: Postignut dogovor, dostavljena imena ministara

SDA i HDZ BiH zajedno imaju 20 ruku u Saboru KSB-a što je potrebna dvotrećinska većina, a nova vlada trebala bi biti potvrđena u ponedjeljak, 29. svibnja…
Vijesti / Politika | 22. 05. 2023. u 15:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u četvrtak Tahiru Lendi (SDA), mandataru za sastav nove Vlade Kantona Središnja Bosna (KSB) predana imena kandidata, postignut je politički dogovor o imenovanju nova vlade potvrdio je danas Lendo.

''Prilično je Vlada mlada, ja sam najstariji u toj vladi i rekao bih da je to jedan ohrabrujući sastav. Imamo 60 posto ministara koji će nastaviti započete poslove i hrabro krenuti u reforme pred nama. Ministar Bojan Domić i dalje će biti na čelu resora obrazovanja, Anto Matić zdravstva, Mirjana Plavčić financija, Feliks Vidović unutarnjih poslova, Amir Šečibović prostornog uređenja. Do promjena će doći u resoru gospodarstva na čije čelo dolazi Sedžad Milanović, te poljoprivrede na čije čelo dolazi Advan Akeljić, bivši načelnik VIteza. Također, promjena će biti i kad je u pitanju mjesto ministra iz reda srpskog naroda, koje će preuzeti Božana Petrović'', rekao je Lendo.

Video: Poznata imena ministara u novoj Vladi KSB

SDA i HDZ BiH zajedno imaju 20 ruku u Saboru KSB-a što je potrebna dvotrećinska većina, a nova vlada trebala bi biti potvrđena u ponedjeljak, 29. svibnja, na sjednici županijske skupštine.

''Vjerujem da do ponedjeljka neće biti nikakvih problema i da ćemo dobiti novu vladu'', rekao je Bojan Domić, koordinator ministara HDZ-a BiH u Vladi KSB.

Inače, Sabor Kantona Središnja Bosna (KSB) na sjednici održanoj danas u Travniku usvojio je izvješće o radu županijske vlade za prošlu godinu.

Predsjedatelj Sabora KSB Dražen Matišić (HDZ BiH) ocijenio je kako je Vlada u prošloj godini uradila dobar posao.

''Ne smijemo zaboraviti da su imali skraćeni mandat, s obzirom da smo imali vrijeme pandemije, vrijeme u kojem se ova vlada dobro snašla, u odnosu na sve druge kantone možda i najbolje odgovorila tom zadatku i mislim da zaista na tome im trebamo čestitati'', rekao je Matišić.

Premijer Tahir Lendo (SDA) je kazao da je stabilnost ključ za daljnji razvoj Kantona.

''Rekordni su poticaji ubačeni u gospodarstvo, više od pet i pol milijuna maraka. Kad gledate poljoprivredu, stalno rastemo. Mi imamo najuređeniji zakon za braniteljske populacije, svake godine uvedemo dva do tri nova godišta da bismo ispunili obvezu prema braniteljima. To su prednosti ove vlade i zato imamo ekonomsko i političko stanje vrlo stabilno'', rekao je Lendo.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close