Glasovanje bez Bošnjaka

Srebrenica će dodijeliti zlatnu plaketu Miloradu Dodiku

Sjednica je nastavljena i srpski vijećnici su odlučili da zlatna plaketa bude dodijeljena predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2018. u 14:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tematska sjednica Skupštine Općine Srebrenica održana je danas, a na dnevnom redu bili su izvještaj Komisije za nagrade i priznanja, prijedlog Odluke o dodjeli nagrada  i priznanja Općine Srebrenica za 2017. godinu, kao i prijedlog Odluke o proglašenju počasnog građanina te općine.

Općinski načelnik Mladen Grujičić je predložio da se s dnevnog reda skine prijedlog Odluke o proglašenju počasnog građanina Općine Srebrenica, te je nakon glasovanja vijećnika ta točka skinuta s dnevnog reda.

Najveću raspravu je izazvao izvještaj Komisije za nagrade i priznanja kojim je predloženo da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku dodjeli plaketa sa zlatnim grbom Općine Srebrenica, a zbog tog prijedloga su bošnjački vijećnici napustili sjednicu.

Predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković je pozvao načelnika Grujičića da povuče prijedlog o dodjeli nagrade predsjedniku RS-a, a nakon što taj prijedlog nije usvojen bošnjački vijećnici su napustili sjednicu.

Sjednica je nastavljena i srpski vijećnici su odlučili da zlatna plaketa bude dodijeljena predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

Tematska sjednica održana je povodom obilježavanja 11. ožujka - Dana Općine i dodjele općinskih nagrada i priznanja.

Kopirati
Drag cursor here to close