Nakon toga pismo

Srbija vrši popis u Hrvatskoj i Federaciji BiH

Vijesti / Politika | 31. 10. 2021. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za rješavanje stambenog pitanja protjeranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH vršit će od 1. studenog anketiranje s ciljem utvrđivanja tečnog ili barem približnog broja obitelji protjeranih iz Hrvatske i FBiH koje nisu riješile svoje stambeno pitanje.

Kako prenosi agencija Srna, Odbor je pozvao obitelji koje su u statusu podstanara, žive u nedovršenim objektima ili u trošnim kućama da sudjeluju u anketi do 15. prosinca tako što će popuniti anketni upitnik elektronskim putem.

''Nakon završene ankete, bit će urađena analiza prikupljenih podataka, odnosno koliko protjeranih obitelji nema riješeno stambeno pitanje, za koji stambeni program se opredjeljuju'', navedeno je.

Nakon urađene analize, Odbor će poslati pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić sa apelom i molbom da država ispuni obećanje iz 2012. godine i trajno riješi stambeno pitanje svih protjeranih Srba iz Hrvatske i FBiH.

''Pismo će'', kako se navodi, ''biti upućeno i narodnom poslaniku Miodragu Linti, koji se godinama aktivno bori za rješavanje stambenog i brojnih drugih problema prognanih''.

Kopirati
Drag cursor here to close