Vučićeve dvojbe

Srbija diže ruke od Kosova?

"Postavlja se pitanje imamo li snage da govorimo istinu sami sa sobom i da zaštitimo ono što imamo, ali da se ne pravimo da sve na svijetu pripada nama''.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2018. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se plaši da rješenje pitanja Kosova i Metohije nije moguće u okviru Ustava Srbije.

"Nisam spreman da ginemo, nisam plašljiv, ali neću da brinem ne samo za budućnost moje djece Danila, Milice i Vukana i vaše djece tako što ću da kažem idite da ratujete, hoću da im sačuvam mir i budućnost. Hoću da naša deca imaju budućnost jer hoću da se posvete rastu, a ne mržnji", poručio je predsjednik Srbije gostujući na RTS-u.

Kako prenosi Srna, Vučić je rekao kako želi da se riješi problem Kosova, ali dodaje da zna koliko su mu male šanse.

"Postavlja se pitanje imamo li snage da govorimo istinu sami sa sobom i da zaštitimo ono što imamo, ali da se ne pravimo da sve na svijetu pripada nama. Hoćemo li imati dovoljno snage, plašim se", rekao je predsjednik Srbije.  

Napomenuo je kako su posljednje četiri godine jedine četiri godine kada nije smanjen broj Srba na Kosmetu.

"Zar to nije rezultat. Je li to bolje ili bi bilo bolje da sam udario šakom u glavu Tachija nego što sam razgovarao s njim, a da smo imali 20 mrtvih Srba na Kosovu i Metohiji", upitao je predsjednik Srbije.

Naveo je kako je Vlada Srbije mnogo uradila na obnovi srpskih manastira na Kosmetu.

Vučić je rekao da nije išao 9. siječnja u Banja Luku kada je proslavljen Dan Republike Srpske, jer je trebao ići u New York, odnosno zbog obveze ranije zakazane.  Predsjednik Srbije je istakao da Srbija podržava i voli Republiku Srpsku i da poštuje teritorijalni integritet BiH.

Vučić je naveo kako će se krajem mjeseca vidjeti s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, kao i s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Prema njegovim riječima, Erdogan je veoma važan za ovu regiju.

Kopirati
Drag cursor here to close