Kazne

SPP traži novčane kazne zbog Mostara

Vijesti / Politika | 17. 06. 2014. u 12:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka pravde i povjerenja (SPP) pozvala je visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da novčano kazni stranke koje ne žele postići dogovor i koje opstruiraju pronalaženje rješenje za izbore u Mostaru.

"Izjave kako su prekinuti razgovori HDZ BiH i SDA su jasan dokaz da ne žele riješiti nagomilane probleme u Gradu Mostaru i jasno je da se nešto mora radikalno poduzeti, s konkretnim mjerama i rokovima za završetak. HDZ BiH se plaši lokalnih izbora za Mostar jer je svjestan da će izgubiti izbore kako za Gradsko vijeće tako i za poziciju samog gradonačelnika Mostara", navodi se u priopćenju za javnost SPP-a.

Iz te stranke dalje navode kako trenutačna situacija isključivo odgovara gradonačelniku Ljubi Bešliću i gradskoj vlasti "koja je pod njegovim patronatom i sitnom trgovinom interesnih skupina i projekata održava se na vlasti u formi autokracije".

SPP upozorava na, kako se navodi u priopćenju, rastuće nezadovoljstvo među članovima Sindikata Gradske uprave Mostara i građanima Mostara te dodaje kako se u ovom slučaju ne radi ni o kakvom hrvatskom nacionalnom interesu, nego isključivo o uskostranačkom interesu i financijskoj koristi.

"Grad Mostar je svakim danom sve više zapušten i zatrpan smećem te u svakom smislu nazaduje. Komunalna poduzeća su na rubu opstanka i mostarske ulice se ne čiste, dok o uljepšavanju trgova i zelenih površina nema niti govora. Mostar kao turistički i sveučilišni grad mladih ne zaslužuje ovakav status i pitanje je može li ubuduće ostati kulturno i gospodarsko središte Hercegovine", poručuju iz SPP-a.

Podsjećamo, predsjednik mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH, Slađan Bevanda, izjavio je kako su pregovori njegove stranke sa SDA oko rješenja problema u Mostaru prekinuti.

Kopirati
Drag cursor here to close