Priopćenje za javnost

Špirić: Zvizdić i Izetbegović zloupotrebljavaju institucije

Iz Ureda zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr Nikole Špirića dostavljeno nam je priopćenje za javnost.
Vijesti / Politika | 27. 10. 2021. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pismo, koje su bošnjački članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, čist je dokaz da oni nemaju volje za unutarnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi kako će netko izvana donijeti rješenja u njihovu korist.

Oni nemaju pravo na memorandumu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da šalju svoje osobne stavove jer iza tog pisma nije stao nijedan Dom, niti bi mogao da stane iza rečenica punih mržnje prema jednom narodu i prema Republici Srpskoj.

Ne znam jesu li oni svjesni da je ovo što rade najgrublja destrukcija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i ustavnog poretka, a da ne pričam o šansama za zajednički život o kome ovdje treba da odlučujemo svi ravnopravno.

Žalosno je da dvojicu dojučerašnjih stranačkih drugova, a sada političkih neprijatelja spaja samo mržnja prema drugima i tvrdoglavo odbijanje da se s partnerima iz druga dva naroda otvori dijalog.

Njih dvojica razišla su se po svim pitanjima, ali točka koja ih i dalje spaja je diskreditacija Republike Srpske i njenih predstavnika.

Bilo bi im bolje da se okrenu partnerima u vlasti, a da ostave po strani razna veleposlanstva, udruženja i druge inozemne institucije da se bave svojim poslom.

Ja još jednom pozivam bošnjačke predstavnike da saslušaju druge političke partnere, ali i glas javnosti i da pokušaju da potraže zajedničko rješenje za dobrobit svih jer ga nitko izvana neće donijeti u BiH, bez obzira koliko će oni pisama napisati iza leđa druga dva naroda.“, navodi se u priopćenju zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr Nikole Špirića.

Kopirati
Drag cursor here to close