Unutarnji dogovo

Špirić: Najbolji put za uspjeh unutarnji dogovor, a ne nametanje

Nastaviti reformski proces u skladu s dogovorom političkih partnera predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić
Vijesti / Politika | 23. 08. 2023. u 12:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić izjavio je danas nakon sjednice Kolegija Doma da očekuje nastavak rada na reformskim procesima i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u skladu s dogovorom političkih partnera.

Podsjetio je da je sjednica Doma naroda zakazana za 30. kolovoza te da predložene točke dnevnog reda prate dinamiku u skladu s dogovorenim.

Pročitajte još

Špirić se osvrnuo i na kompletiranje Vijeća ministara BiH nakon što je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio imenovanje Srđana Amidžića za ministra financija i trezora BiH, navodeći da je time rad Vijeća ministara vraćen u ustavno djelovanje.

''Po nacionalnoj strukturi do njegovog imenovanja Vijeće ministara BiH radio je neustavno'', dodao je, pozdravljajući izbor Amidžića jer je on, kaže, jedan od najobrazovanijih kadrova u sadašnjem sazivu Vijeća ministara.

Komentirajući aktualne događaje u Bosni i Hercegovini, Špirić je ocijenio da je najbolji put za uspjeh unutrašnji dogovor partnera u BiH, a ne nametanje rješenja, priopćeno je iz Kabineta Špirića.

Kopirati
Drag cursor here to close