Brojanje 1992.

Špago: Dodik, Crnadak i Bećirović ne trebaju brinuti zbog Izetbegovićevih izjava, bh. patriote neće nikoga napasti

Vijesti / Politika | 27. 07. 2022. u 14:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kritike pojedinih političkih dužnosnika u Bosni i Hercegovini na račun izjave predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića reagirao je potpredsjednik SDA i jedan od zapovjednika obrane Mostara Šerif Špago.

"Izjava predsjednika Bakira Izetbegovića o brojnosti i vojnoj snazi bosanskohercegovačkih patriota nije nikakva prijetnja već činjenica da se bilo kakve prijetnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, ali i biološkom opstanku bošnjačkog naroda neće realizirat", kaže Špago.

Kako kaže, dok smo od nekih dužnosnika iz entiteta RS navikli da namjerno pogrešno interpretiraju ovakve izjave, iznenađuje činjenica da se jačanju obrambenih kapaciteta bosanskohercegovačkih patriota i davanja do znanja neprijateljima države Bosne i Hercegovine da smo spremni i sposobni ponovo je braniti usprotivio neko tko je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, poput Denisa Bećirovića.

Upravo histerične reakcije predstavnika politika i ideologija koje su 90-ih izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu potvrđuju da itekako imamo razlog jačati naše obrambene kapacitete. To sigurno nećemo raditi pisanjem otvorenih pisama. Jeftinu demagogiju i populizam prepustit ćemo Bećiroviću. On se nije "prebrojao" 1992. pa ne očekujemo da će to uraditi ako ponovo zatreba.

"Milorad Dodik, Igor Crnadak i Denis Bećirović se ne trebaju brinuti zbog Izetbegovićevih izjava. Bosanskohercegovački patrioti neće nikoga napadati niti će ugroziti bilo koga, ali će zasigurno braniti Bosnu i Hercegovinu od bilo kakvih nasrtaja na njen suverenitet i teritorijalni integritet", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close