SIP donio odluku

SNSD dobio četvrtog izaslanika u Klubu Srba Doma naroda BiH

Za izaslanike su izabrani su Snježanja Novaković-Bursać, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Radovan Kovačević iz SNSD-a te Želimir Nešković iz SDS-a.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2023. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

Odlukom SIP-a je SNSD dobio četvrtog izaslanika u Domu naroda bh. Parlamenta, od ukupno pet izaslanika koliko broji Klub delegata iz reda srpskog naroda.

Za izaslanike su izabrani su Snježanja Novaković-Bursać, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Radovan Kovačević iz SNSD-a te Želimir Nešković iz SDS-a.

Na ovu odluku postoji pravo žalbe.

Ova odluka je stavljena na dnevni red današnje sjednice SIP-a nakon što je Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine 30. prosinca 2022. godine ponovo poništio odluku Središnje izborno povjerenstvo BiH da je sporni listić za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta BiH važeći.

SIP-u je bilo naloženo da donese odluku identičnu onoj koju je donijela Komisija za imenovanje Narodne skupštine RS-a, a to je da je SNSD dobio četvrtog izaslanika u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sporni listić odnosi se na kandidatsku listu PDP-a za delegata u Dom naroda, a njegovim priznanjem bi liste PDP-a i SNSD-a dobile isti broj glasova pa bi peti delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamenta BiH bio izabran žrijebanjem.

Za razliku od prethodna dva, ovaj put su svi članovi SIP-a glasovali za ovu odluku.

Željko Bakalar, član SIP-a, kazao je da su dobili jasan nalog Suda BiH da postupe u skladu s izvještajem Komisije za izbor i imenovanje NSRS-a.

''Nema tu velike dileme u zemlji u kojoj postoji vladavina prava, postupit ćemo po odluci Suda'', dodao je Bakalar.

Kopirati
Drag cursor here to close