Mostar

Šminkanje Avenije: Bit će, samo se ne zna kada

Vijesti / Politika | 18. 07. 2014. u 10:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarci će morati još pričekati do završetka radova na izgradnji novog nogostupa na Aveniji, koji su se počeli izvoditi još prije više od godinu dana, jer se izvođaču ne može uplatiti novac za daljnje radove zbog komplikacija u realizaciji sredstava iz gradskog proračuna.

Kako je načelnica Odjela za urbanizam Gradske uprave Mostara Marina Deronjić rekla Dnevnom listu, plan za rekonstrukciju i završetak izgradnje nogostupa postoji, ali je upitno kada će biti odobrena financijska sredstva za rekonstrukciju.

"Nogostup će biti završen, međutim, znate kakvo je stanje u Mostaru i s proračunom i s neodržavanjem izbora, tako da je upitno hoće li se moći trošiti novac s gradskih područja. To je u planu i bit će završeno, ali vam u ovom trenutku ne mogu reći kada će se završiti. Mi imamo proračun potpisan od gradonačelnika i načelnika Odjela financija, a kako će se trošiti novac s gradskih područja, još je upitno. Financije nisu problem, novca ima, ali je pitanje na koji način će se moći trošiti", kaže Deronjić.

Poznato je kako Mostar nema Gradsko vijeće koje je trebalo usvojiti proračun, te da je on donesen na osnovi zakona koji je usvojio federalni Parlament, a kojim je predviđeno da proračun mogu donijeti gradonačelnik i načelnik Odjela za financije.

Međutim, kada je u pitanju raspodjela sredstava od renti s gradskih područja, ona su u nadležnosti Gradskog vijeća i ne mogu ih dijeliti gradonačelnik i načelnik za financije. O ovom problemu bilo je govora i s predstavnicima OHR-a, ali nije se iznašlo rješenje. P

Podsjetimo kako je rekonstrukcija nogostupa predviđena Ulicom kralja Petra Krešimira IV. (zgrada "Spajalica") do križanja s Rudarskom ulicom. Radovi su trajali mjesecima, a obnovio se dio od vrha Avenije do zgrade Projektanta, a nakon toga izgradnja je stala. Ugovor za rekonstruiranje nogostupa u Ulici kralja Tomislava sklopljen je s poduzećem KTM Brina d.o.o. Posušje, a vrijednost radova je 353.579,85 KM, dok nadzor vrši poduzeće Bemer d.o.o. Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close