Neočekivano

Skupština usvojila odluku o nepovjerenju Vladi BPŽ Goražde

Nakon usvajanja Odluke o nepovjerenju Vladi BPŽ, zastupnici SDA, Liberalne stranke i SBiH napustili su sjednicu.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2018. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaest zastupnika Građanskog bloka na današnjoj izvanrednoj sjednici Skupštine Bosanskopodrinjske županije Goražde, koja je zakazana i održana na njihovu inicijativu, usvojili su Odluku o nepovjerenju Vladi BPŽ Goražde.

Odluka je na sjednici, koju je po ovlasti ove skupine zastupnika zakazala i njome predsjedavala Edita Velić (DF), usvojena neočekivano, a nakon što je Vlada povukla prijedlog Odluke o privremenom financiranju BPŽ za prva tri mjeseca 2019. godine te se usprotivila predloženom zaključku kojim se ograničava njezin rad.

Zastupnik SDP-a Emir Frašto predložio je zaključak kojim bi se aktualnoj vladi ograničila ovlasti, osim u dijelu obavljanja svakodnevnih, minimalnih i neophodnih poslova. U skladu s ovim zaključkom, to bi podrazumijevalo da se neće vršiti nikakav prijem u radni odnos po bilo kojoj osnovi, niti realizirati natječaji koji su u tijeku kao ni da se neće donositi akti odnosno sklapati i realizirati bilo kakvi ugovori o provođenju raspisanih natječaja, prenosi Fena

Nakon usvajanja Odluke o nepovjerenju Vladi BPŽ, zastupnici SDA, Liberalne stranke i SBiH napustili su sjednicu.

''Iako je Vlada govorila da želi surađivati, došli smo u situaciju da ne prihvaćaju zaključke koji ih u nekom pravcu usmjeravaju, da ne bude tih natječaja koji se objave danas ili jučer, trošenja sredstava. Povukli su i odluku o privremenom financiranju. Da bude teško. Kome!? Građanima, uposlenicima. Spremni su i na to i mislim da će se sve to fino posložiti'', izjavio je Frašto.

Zastupnica Demokratske fronte (DF) Edita Velić istaknula je da će nova Vlada BPŽ biti formirana do polovine siječnja.

Na sjednici je usvojen prijedlog zaključka Muradifa Kanlića (SBB) o uspostavi Kolegija Skupštine, koji će biti kompletiran nakon izbora rukovodstva Skupštine, a Editi Velić dana ovlast da u sljedećem razdoblju koordinira, saziva i vodi sjednice.

Građanski blok čine Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL), SDP, DF, A-SDA, Nezavisni blok, Goraždanska priča i Naša stranka.

Kopirati
Drag cursor here to close