Afera ''Stipendije''

Skupština HBŽ u ponedjeljak odlučuje o sudbini ministra Mihaljevića?

Klub zastupnika HDZ-a 1990 tražio je da se dnevni red proširi sa raspravom o povjerenju ministru u Vladi HBŽ Darinku Mihaljeviću.
Vijesti / Politika | 23. 11. 2017. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije zakazao je održavanje dvadeset pete redovite sjednice za ponedjeljak, 27. studenoga, u 11 sati, u skupštinskoj dvorani u Tomislavgradu, potvrđeno je iz ove županijske institucije.

Sjednica je trebala biti održana 6. studenoga ali je na dan zakazivanja odgođena bez dodatnoga obrazloženja.

Za iduću sjednicu je među točkama dnevnog reda predložen Prijedlog zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u Hercegbosanskoj županiji te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sigurnosti prometa na cestama Hercegbosanske županije.

Također će se na klupama zastupnika naći Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o komunalnim djelatnostima Hercegbosanske županije te Izvješće o izvršenju proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2017.

Zastupnici će isto tako razmatrati Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o prijenosu prava i obveza ŠGD, Zaključak na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju FBiH, Zaključak na Nacrt Zakona o štrajku FBiH, te Zaključak na Nacrt Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova FBiH.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a 1990 Skupštini Hercegbosanske županije Nedjeljko Rimac uputio je zahtjev prema Skupštini Hercegbosanske županije za izmjenu dnevnoga reda.

U zahtjevu u ime Kluba zastupnika HDZ-a 1990 Rimac, inače predsjednik Središnjeg odbora ove stranke, traži da se dnevni red proširi sa raspravom o povjerenju ministru u Vladi Hercegbosanske županije Darinku Mihaljeviću.

Županijski odbor HDZ-a 1990 Županije zapadnohercegovačke pozvao je Zdravka Borasa da podnese ostavku na dužnost ministra unutarnjih poslova te županije.

"ŽO HDZ-a 1990 ŽZH drži da je pozicija ministra Zdravka Borasa u novonastaloj situaciji neodrživa i da isti treba podnijeti ostavku na dužnost ministra. Tome u prilog ide i činjenica da je u Republici Hrvatskoj pokrenut kazneni postupak protiv ministra Borasa zbog istodobnog primanja mirovine i plaće ministra u ŽZH. Zloporaba položaja i ovlasti u slučaju istodobnog primanja mirovine i plaće, te nezakonito dodjeljivanje činova i falsificiranje potpisa, je i pravni i politički skandal za koji ministar Boras treba snositi odgovornost", priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Iz te stranke postavili su upit čelnim ljudima HDZ-a BiH do kada će tolerirati kršenje zakona članova svoje stranke koji obnašaju važne političke dužnosti, navodeći primjer ministra Zdravka Borasa u Vladi ŽZH i ministra unutarnjih poslova Hercegbosanke županije Darinka Mihaljević, čije je troje djece dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Republici Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close