Skoro gotovo

SIPA završila provjere kandidata SDA, SBB-a i DF-a za Vijeće ministara BiH

Pred SIPA-om je ostalo još da provjere povijest Mlađena Božovića koji je kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2019. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) završili su provjere kandidata SDA, SBB-a i DF-a za novi saziv Vijeća ministara BiH, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

To znači da je okončan proces za Biseru Turković, Fahrudina Radončića, Sifeta Podžića, Dževada Mahmutovića, Nedžada Brankovića, Nezira Pivića i Hazima Rančića.

Pred SIPA-om je ostalo još da provjere povijest Mlađena Božovića koji je kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Kako Klix neslužbeno doznaje, taj posao bi trebao biti završen u ponedjeljak s obzirom da je u 13 sati zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj bi zastupnici trebali izglasati i potvrditi novo Vijeće ministara BiH.

Prošlog tjedna SIPA je završila s provjerama svih kandidata SNSD-a i HDZ-a.

Postoji mogućnost da se novi saziv Vijeća ministara BiH imenuje u ponedjeljak, bez imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH ukoliko SIPA do tada ne završi svoj dio posla.

Kopirati
Drag cursor here to close