Parlament FBiH

Iz reda ostalih: SIP dodijelio još dva mandata za Dom naroda

Dodjeljeni su 6. i 7. mandat iz reda Ostalih u Dom naroda
Vijesti / Politika | 17. 02. 2019. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo dopunsku Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH - Opći izbori 2018. godine, priopćeno je iz SIP-a.

Dodjeljeni su 6. i 7. mandat iz reda Ostalih u Dom naroda PFBiH, odnosno mandati su dodjeljeni Tatarin Sejadu (Bosansko-podrinjska županija Goražde) i Žuljević Aneru (Hercegovačko-neretvanska županija).

Iz SIP-a pojašnjavaju da je dopunska odluka je uslijedila nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda Ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine broj 06-1-07-1-61/19 i 06-1-07-1-64/19 od 11.02.2019. godine.

Do sada je dodjeljeno 55 od ukupno 58 mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda bit će potvrđena dopunskom odlukom nakon provedbe procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Središnjeg izbornog povjerenstva.


Kopirati
Drag cursor here to close