Javna tribina

Sidran: Mostar je ponos svih građana BiH

Tribina se održala u Centru za kulturu u ulici Rade Bitange u Mostaru.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2022. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka za Bosnu i Hercegovinu organizirala je u ponedjeljak javnu tribinu u Mostaru povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine koji se obilježava 1. ožujka.

Tribina se održala u Centru za kulturu u ulici Rade Bitange u Mostaru, a na tribini uvodničari su bili akademik Abdulah Sidran i Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH.

Foto: Bljesak.info / Semir Efendić i Abdulah Sidran

''Ja bih iskoristio i čestitao svima dan neovisnosti. Prije 30 godina je ušla u obitelj neovisnih suverenih zemalja svijeta, a to nas je koštalo mnogo jer je uskoro krenula agresija na BiH. U današnjim međunarodnim odnosima sam pojam neovisnosti je moguće tumačiti na više načina. Mi smo jedan partner cijeloj međunarodnoj zajednici i to je velika prednost za sve stanovnike BiH'', kazao je predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić.

''Uloga Mostara u vezi sa datumom kojeg obilježavamo je posebno specifična. Mostar je multietnički grad, ponos svih građana BiH. Sarajevo je ''plaho'' krivo Mostaru u raznim političkim postupanjima. U 20. stoljeću moderna sociopolitička misao kaže da je suverenitet ''imati mjesto za stolom''.

Foto: Bljesak.info / Abdulah Sidran

''Nitko ne pomišlja na mačeve, puške, tenkove i granice, nego jednostavno imati mjesto za stolom u modernom političkom svijetu. Ni Amerika kao planetarna sila nije neovisna nego je duboko ovisna. To su naslijeđeni oblici razumijevanja društava i zajednica jer nam je tako lakše misliti o našoj stvarnosti'', kazao bh. akademik Abdulah Sidran.

Kopirati
Drag cursor here to close