Bošnjački član predsjedništva

Šefik Džaferović proglasio pobjedu

Šafik Džaferović zahvalio se građanima na glasovima.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i Šefik Džaferović uz vatromet su proglasili pobjedu Džaferovića za  člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

''SDA je iznijela briljantnu pobjedu naročito Džaferović, kojem čestitam. U svom izbornim jedinicama je pobijedio osim u TK. Čestitam i Ramizu Salkiću koji je pobijedio za podpredjesnika u RS-u. SDA je najjača stranka u BiH kako bi to treba i biti. Kao što rekoh neki koji su izgovarali teške riječi u kampanji bez potrebe, i završili su gdje  su i trebali na 5-6 mjestu'', kazao je Izetbegović.

Šafik Džaferović se zahvalio građanima na glasovima.

''Želim se svim građanima BiH zahvalit što su bez ozbiljnijih inicenata iskazali demokratski kapaciteti BiH je potvrdila da ima demokratski kapacitet. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, koji su glasovali za SDA zadržali smo poziciju liderske političke stranke, prema dosadašnjim rezultatima pobijedio sam iz člana bošnjačkog naroda'', rekao je Džaferović.

Inače, ovu tvrdnju bazirao je na tehnologiji koju SDA koristi u prebrojavanju glasova i do sada je prebrojano gotovo 700.000 glasova, od kojih je Džaferović osvojio oko 180.000  ili 40 posto.

Ukupno je potrebno prebrojati nešto više od 900.000 glasova onih koji su glasovali danas na Općim  izborima u BiH.

Iza Džaferovića su ostali Denis Bećirović, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) s 34 posto i kandidat Saveza za bolju budućnosti Fahrudin Radončić s oko 13 posto.

Za hrvatskog člana Predsjedništva BiH vodi kandidat Demokratske fronte (DF) Željko Komšić sa osvojenih više od 70 posto glasova, dok nešto više od 20 posto prebrojanih glasova ima kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović.   

SDA je iznijela i podatke o osvojenim glasovima za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, tvrdeći da će osvojiti značajan broj mandata iako je mali broj glasova prebrojan, te da očekuju i više mandata nego u prošlom mandatu.

Kopirati
Drag cursor here to close