Siniša Ilić

SDS i PDP pokreću inicijativu za smjenu zamjenika ministra s derneka

''Da apsurd bude veći, u isto vrijeme njegov partijski šef okrivljuje Federaciju za širenje virusa u RS!'', istaknula je Pandurević.
Vijesti / Politika | 10. 05. 2020. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika Srpske demokratske starnke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) sutra će i formalno predati inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Siniše Ilića.

Ljudi nisu roditeljima čestitali

''Zamjenik ministra civilnih poslova, u vrijeme zabranjenih okupljanja, okuplja veću grupu, krše policijski sat i propise o obaveznoj fizičkoj distanci i nošenju maski i rukavica, i još sve to drsko prenose preko društvenih mreža'', istaknula je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a.

Očekuju, kaže, i da reagira MUP Republike Srpske, jer je riječ o krivičnom djelu za koje je Krivičnim zakonikom RS propisana i zatvorska kazna do dvije godine.

''Takvo bahaćenje, ruganje narodu i mjerama za sprečavanje širenja pandemije, zaslužuju svaku vrstu sankcija. Većina građana RS nije svojim roditeljima pokucala na vrata i čestitala Uskrs, niti ih je vidjela dva mjeseca, poštujući preporuke i mjere i štiteći zdravlje drugih'', kazala je Pandurević, pripćeno je iz SDS-a.

Istovremeno, dodaje, Ilić se ''ne samo narugao svim građanima RS, poručujući im da za njega ne važe propisi Stožera za vanredne situacije, nego je i ugrozio zdravlje drugih osoba“.

''Da apsurd bude veći, u isto vrijeme njegov partijski šef okrivljuje Federaciju za širenje virusa u RS!'', istaknula je Pandurević.

Pale su maske

Kaže da je, nažalost, trebalo da stavimo maske da bi maske pale.

''Što se drugo moglo očekivati kada za zamjenika ministra izaberu čovjeka kojem inspektori Porezne uprave redovno pronalaze aparate za ilegalno klađenje!?'', upitala je ona.

Naglasila je i da je pandemija pokazala da je tzv. ''srpska reprezentacija'' najveća ''srpska bruka i opasnost čak i po zdravlje i živote ljudi''.

''Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji, kapetanu, još uvijek pokazuju put do kabineta koliko je često na poslu, a pandemiju je prespavao, dok mu drugi članovi srpske reprezentativne bruke prave korona zabave, a bošnjački i hrvatski ministri rade što hoće'', zaključila je Aleksandra Pandurević.

Zamjenik ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Zvorniku Siniša Ilić reagirajući na snimku uskrsne proslave koja se pojavila u javnosti, rekao je da se ''radilo o obiteljskom slavlju''.

Kopirati
Drag cursor here to close