'Skupina plemena'

SDPBiH: Sramotni potez zastupnika SDP-a Hrvatske u Europskom parlamentu

Očigledno je da je SDP Hrvatske godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, koji već zadugo, a to čini i sada, Bosnu i Hercegovinu posmatra kao skupinu plemena.
Vijesti / Politika | 26. 06. 2021. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine smatra sramotnim poteze zastupnika SDP-a Hrvatske Romane Jerković, Predraga Freda Matića, Biljane Borzan i Tonina Picule, koji su glasali protiv usvajanja Rezolucije o Bosni i Hercegovini Evropskog parlamenta.

''Očigledno je da je SDP Hrvatske godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, koji već zadugo, a to čini i sada, Bosnu i Hercegovinu posmatra kao skupinu plemena.

Stoga je potpuno jasno zašto podržavaju HDZ Bosne i Hercegovine i njihove nazadne ideje o legitimnom predstavljanju naroda, što HDZ godinama pokušava nametnuti, ucjenjujući sve one koji su jasno i glasno stali u obranu građanskog koncepta Bosne i Hercegovine.

Jasno nam je da je SDP Hrvatske u posljednjoj dekadi skrenuo udesno, nadajući se da će time pridobiti barem šačicu glasača desnice, ali kako iz godine u godinu sve dublje tonu tražeći se u desnom glasačkom tijelu, nije nam jasno zašto ne odustanu od tog koncepta. 

Koncepta za koji smo se nadali da će biti napušten izborom novog predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je jedini godinama ukazivao na pogubnu politiku Milanovića spram BiH. Međutim, očigledno je da je nastavio njegovim koracima, pod pritiskom socijaldemokratskog desničara Tonina Picule'', poručuju iz SDP-a BiH.

Također, pozivaju "višedesetljetne partnere i prijatelje iz SDP-a Hrvatske da prestanu sa praksom miješanja u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i odustanu od desničarske politike, čime će sigurno poboljšati svoj politički status u Hrvatskoj". 

Kopirati
Drag cursor here to close