Nagrađivanje?

SDP: Za krađe u Mostaru nagrađeni poslovima

SDP navodi kako mostarska javnost, ali i građani cijele BiH još očekuju procesuiranje izbornih krađa na mostarskim izborima.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2021. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zanimljiva je i nervoza u Koaliciji za Mostar koja očigledno ima želju i potrebu da što prije imenuju nove direktore javnih poduzeća u Mostaru'', naveo je u priopćenju za javnost mostarski ogranak SDP-a koji je pozvao Tužiteljstvo HNK i druge nadležne institucije da hitno reagiraju i provedu istragu oko krađa po prijavama Središnjeg izbornog povjerenstva i svih političkih subjekata, kao i "navode o upošljavanju lopova s izbora o kojima otvoreno priča cijeli grad".

SDP navodi kako mostarska javnost, ali i građani cijele BiH još očekuju procesuiranje izbornih krađa na mostarskim izborima.

''Pozivamo još jednom Tužiteljstvo HNŽ da ispita informacije kako je više članova Koalicije za Mostar kao nagradu za krađu glasova nelegalno zaposleno u javnim institucijama i poduzećima, u čemu prednjači BH Pošta. Posebno je simptomatično da se HDZ nakon halabuke oko izbornih prevara i prijava Tužiteljstvu iznenada ušutio, čime je potvrdio da isto nisu radili iz iskrenih namjera, već zbog frustracije od straha zbog gubitka izbora. Čim im je Koalicija omogućila izbor gradonačelnika iz njihovih redova, HDZ se pod parolom 'Vuk sit - ovce na broju' ušutio'', navode iz SDP-a Mostar.

Stranka navodi kako će ''biti zanimljivo vidjeti hoće li SDA nagraditi isključene članove SBB-a za pomoć u krađi na izborima ustupanjem mjesta direktora Vodovoda Mostar i drugih važnih gradskih pozicija, kako se otvoreno spekulira u javnosti''.

''Na kraju cijele priče, bit će potpuno jasno hoće li u ovo i druga javna mostarska poduzeća biti zapošljavani dokazani lopovi sa izbornih kutija, dok će stotine školovanih mladih ljudi svakim danom nastaviti odlaziti u Njemačku'', priopćeno je iz GO SDP-a Mostar.        

Podsjećamo, uoči izbora pisalo se kako se moglo čuti u kuloarima da su se HDZ BiH i SDA već dogovorile oko pozicija u Mostaru ali i pozicije u javnim poduzećima za koje se pak šuška da su odavno na stranačkim papirima.

Mostarska javna poduzeća već su godinama zarobljena u činjenici da se u njima ne može promijeniti ništa zbog nepostojanja Gradskog vijeća što je bilo opravdanje za sve zastoje u gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close