Zahutava se

SDP poručio HNS-u: Nikad nećemo dopustiti da se BIH podijeli

SDP je nazvao Hrvatski narodni sabor ''privatnom nevladinom organizacijom člana Predsjedništva BiH i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragana Čovića''.
Vijesti / Politika | 10. 04. 2018. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine odbacila je danas tvrdnje iz priopćenja Hrvatskog narodnog sabora (HNS), da žele dijeliti BiH te da od Federacije BiH imaju namjeru napraviti entitet s bošnjačkom većinom.

Za priopćenje HNS-a, kojeg su nazvali privatnom nevladinom organizacijom člana Predsjedništva BiH i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragana Čovića, u SDP-u su kazali da predstavlja nastavak politike ucjena.

Kako su naveli u priopćenju, Čović onemogućava demokraciju među bh. Hrvatima te je, tvrde, prepoznao SDP kao najveću smetnju njegovim namjerama "da institucionalno potpuno ovlada državnim i entitetskim institucijama".

Podsjetili su da su s Demokratskom frontom (DF) ponudili Prijedlog zakona o višečlanim izbornim jedinicama i broju mandata, za kojeg kažu da rješava principe iz presude Ustavnog suda po apelaciji Bože Ljubića.

''Taj prijedlog je u skladu sa Izbornim zakonom BiH, Ustavom Federacije BiH i pravilima Venecijanske komisije, ali nikada nije razmatran u Federalnom parlamentu zbog blokade Stranke demokratske akcije (SDA) i HDZ-a'', tvrde u SDP-u.

U SDP-u, dodali su, nikada neće dopustiti da se podijeli FBiH te su najavili da će ostati posvećeni opredijeljenosti za jačanje institucija države BiH, uvažavajući prava sva tri konstitutivna naroda, kao i da će se i dalje boriti za jednakopravnost svih građana i naroda na svakom pedlju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close