O imenovanju

SDP: Članovi Predsjedništva pokazali visok stupanj odgovornosti

Iz stranke ističu kako ''posebno treba pohvaliti činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH omogućila ubrzani proces integracija Bosne i Hercegovine u Europsku uniju''.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2022. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine iskazuje zadovoljstvo zbog odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine za davanje podrške mandataru za predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjani Krišto, stoji u priopćenju.

Ističu kako se ''stupanj odgovornosti i efektivnosti dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine pokazao iznimno bitnim za uspješnu saradnju i efikasan rad državnih institucija, a sve u interesu građana naše države''.

''Posebno ističemo pozitivnu i državničku ulogu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića na njegovom proaktivnom angažmanu na imenovanju buduće Predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da ćemo u najkraćem mogućem roku izvjesno imenovati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, sve na osnovu jasnih programskih načela''.

Iz stranke ističu kako ''posebno treba pohvaliti činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH omogućila ubrzani proces integracija Bosne i Hercegovine u Europsku uniju''.

''Napominjemo da je jedan od uvjeta za pristup fondovima EU, koje su pred našu državu stavili najviši dužnosnici EU, brzo formiranje vlasti na svim razinama i hitan rad na realizaciji uvjeta za pristupanje EU''.

''Denis Bećirović je svojim postupcima još jednom pokazao da državni interesi i interesi građana ne smiju biti predmet politikantskog prepucavanja ili blokada''.

''Posebno raduje i podrška naših međunarodnih prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu, procesu formiranja vlasti i transparentnosti kojom se svi sudionici dogovora vode. Uvjereni smo da se ovim činom otvara novo, pozitivno poglavlje u političkim odnosima, ali i ukupnom djelovanju političkih subjekata u interesu ljudi u Bosni i Hercegovini, bez kalkulacija i skrivenih motiva'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close