Gdje su?

SDA traži da SIPA istraži 35 tona glasačkih listića

Naime, Žurnal je objavio kako je u proteklih deset godina iz skladišta Središnjeg izbornog povjerenstva nestalo više od 35 tona glasačkih listića.
Vijesti / Politika | 03. 04. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zahtijevamo od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da se odmah očituje o nalazima revizije kojom je konstatiran nestanak desetaka tona papira za izradu glasačkih listića'',  navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću SDABiH.

Kako je navedeno, SDA traži od SIPA-e i Tužiteljstva BiH da hitno poduzmu sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja činjenica, pronalaska otuđenih količina papira i kažnjavanja odgovornih.

''Činjenice o nestanku papira utvrđene u revizorskom izvještaju dovode u pitanje integritet izbornog procesa. Zato je neophodno da se brzom i efikasnom akcijom nadležnih institucija rasvijetle sve okolnosti ovog slučaja, sankcioniraju odgovorni i spriječi svaka mogućnost zloupotrebe'', navodi SDA.

Naime, Žurnal je objavio kako je u proteklih deset godina iz skladišta Središnjeg izbornog povjerenstva nestalo više od 35 tona glasačkih listića.

''Popis izbornog materijala nije vršen deset godina, pa je, prilikom kontrole, Povjerenstvo utvrdilo da 'za 35,8 tona ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi se utvrdilo gdje se navedena količina papira nalaz'“. Od tog papira moglo se otiskati pola milijuna glasačkih listića'', naveo je Žurnal.

Kopirati
Drag cursor here to close