Nove reakcije

SDA: Svu odgovornost će snositi kadrovi HDZ-a

''U ovom mandatu HDZ BiH je spriječio implementaciju izbornih rezultata''.
Vijesti / Politika | 17. 05. 2022. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neusvajanje Prijedloga odluke o odobravanju raspodjele i korištenja dijela prenesenih sredstava akumuliranog viška prihoda iz prethodnih godina zbog protivljenja ministara HDZ-a BiH na današnjoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH definitivna je potvrda kako ta stranka radi sve kako bi spriječila održavanje raspisanih Općih izbora'', kazali su u priopćenju iz SDA-e.

''U ovom mandatu HDZ BiH je spriječio implementaciju izbornih rezultata, a sada pokušava uskratiti građanima i samo  pravo na sudjelovanje u slobodnim, poštenim i pravovremenim izborima'', ističu, te dodaju kako je ''ovakvo postupanje HDZ-a BiH direktno kršenje Ustava BiH i važećih državnih zakona''.

''Pozivamo nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da utvrde eventualno postojanje kaznene odgovornosti zbog onemogućavanja izvršavanja ustavne i zakonske obaveze da se osiguraju sredstava za provedbu izbora, te da sankcioniraju odgovorne''.

''Također pozivamo i predstavnike međunarodne zajednice da u skladu sa svojim obvezama sankcioniraju odgovorne za opstrukcije'', naglasili su.

''Podsjećamo da krajnji rok za osiguravanje financijskih sredstava za organizaciju Općih izbora 2022. godine ističe u četvrtak, 19. svibnja, i da će svu odgovornost za neizvršavanje te obaveze snositi kadrovi HDZBiH'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close