Reakcija SDA

SDA priziva još sankcija

U priopćenju SDA se navodi kako ''pozdravljaju i sankcije drugim osobama i pravnim subjektima umiješanim u korupciju''.
Vijesti / Politika | 06. 01. 2022. u 12:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja odluku administracije Sjedinjenih Američkih Država da sankcionira Milorada Dodika za koruptivne aktivnosti i prijetnju stabilnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine'', priopćili su iz SDA.

U priopćenju SDA se navodi kako ''pozdravljaju i sankcije drugim osobama i pravnim subjektima umiješanim u korupciju''.

Dodaje se kako ''pravovremene i sveobuhvatne sankcije predstavljaju adekvatan odgovor na pokušaje narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji''.

''Ova odluka šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svima koji svojim protivustavnim i nezakonitim aktivnostima ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, te koji koruptivnim radnjama ugrožavaju jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj'', navode u priopćenju.

''Pozivamo i ostale države, naročito članice Europske unije, da podrže aktivnosti administracije SAD-a, te da i sami uvedu sankcije predstavnicima odgovornim za podrivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, kao i njihovim političkim i poslovnim suradnicima uključenim u korupciju'', priopćeno je iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close