Usvojen danas

SDA: Pozdravljamo Izvještaj Europskog parlamenta o BiH

SDA ponavlja bezrezervnu opredijeljenost za europski put Bosne i Hercegovine, što podrazumijeva i ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, te postupno preuzimanje europske pravne stečevine i svih obaveza na tom putu, priopćeno je.
Vijesti / Politika | 24. 06. 2021. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja odluku Europskog parlamenta o usvajanju Izvještaja o Bosni i Hercegovini.

''Naročito važnom smatramo čvrstu podršku Parlamenta europskoj integraciji Bosne i Hercegovine, te poziv Europskom vijeću da podrži europsku perspektivu Bosne i Hercegovine odobaravanjem kandidatskog statusa.

Ističemo činjenicu da je dominantna većina zastupnika u Europskom parlamentu prepoznala potrebu usklađivanja ustavnog okvira i izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine s europskim demokratskim standardima.

Odbacivanje amandmana parlamentaraca iz Hrvatske i europskih ultradesničarskih stranaka, kojim se od Bosne i Hercegovine traži dodatno produbljivanje diskriminacije u izbornom procesu i nametanje standarda koje je Europa davno odbacila, jasna je poruka u kojem pravcu se buduće reforme Ustava i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini trebaju kretati.

SDA ponavlja bezrezervnu opredijeljenost za europski put Bosne i Hercegovine, što podrazumijeva i ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, te postupno preuzimanje europske pravne stečevine i svih obaveza na tom putu, priopćeno je iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close