Krizi u HNŽ-u ne nazire se kraj

SDA optužuje Martinovića da blokira novac za bolnice u HNŽ

Iz SDA ističu kako posljednji istup zamjenika predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislava Martinovića jasno ukazuje da krizi nema kraja.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2019. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Političkoj krizi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ne nazire se kraj, navodi u priopćenju za javnost Kantonalni odbor SDA pišući kako ''učestale i orkestrirano vođene političke manipulacije koje se plasiraniju u javnosti HNŽ-a evidentno imaju za cilj skrenuti pažnju sa prisutnih problema u ovom području''.

Ističu kako posljednji istup zamjenika predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislava Martinovića jasno ukazuje da krizi nema kraja.

''Umjesto da ukazano povjerenje građana usmjere na realizaciju pozitivnih projekata, HDZ BiH preko resornog ministra Gorana Opsenice vodi višemjesečnu kampanju koja u osnovi ima za cilj destabilizaciju rada Kantonalne bolnice dr.Safet Mujić u Mostaru i Opće bolnice u Konjicu. Zbog uskraćivanja suglasnosti za konačno imenovanje direktora navedenih medicinskih ustanova u Mostaru i Konjicu, kreditori iz Fonda za razvoj Saudijske Arabije izrazili su zabrinutost za realizaciju već odobrenog kredita'', navodi ovaj ogranak SDA i dodaje kako su na sastanku koji je održan 28. lipnja u Mostaru predstavnici Saudijske Arabije zatražili da se ovi nedostaci otklone kako bi se planirani projekti osuvremenjivanja bolnica u HNŽ konačno izvršili.

''Kantonalni odbor SDA HNŽ i ministar financija Adnan Faladžić koji je najzaslužniji za postizanje dogovora o povoljnom kreditiranju tri medicinske ustanove u HNK, do sada su u više navrata ukazivali ministru Opsenici da jednostranim postupcima prekoračuje svoja ovlaštenja, nezakonito postupa i ugrožava realizaciju saudijskog kredita, što za posljedicu može imati nesagledive posljedice za građane HNŽ'', navodi SDA te poziva Martinovića, ''koji se svojim istupom sam ponudio, da umjesto dezavuiranja javnosti, osobnim utjecajem odgovorno postupi prema ukazanom mu povjerenju od građana, ispoštuje i realizira politički dogovor iz ožujka tekuće godine i deblokira rad Skupštine HNŽ''.

''Kao državotvorna stranka SDA HNŽ će se zalagati za zaštitu interesa svih institucija koje su od vitalnog interesa za građane, na jednak način. Nećemo dozvoliti da se pokušajima manipulacija, pritiscima i ucjenama realizira niti jedan politički, niti bilo koji drugi štetan projekt. Izražavamo punu podršku predsjedavajućem Skupštine HNŽ Šerifu Špagi i ministru financija Adnanu Faladžiću, koji ustrajavaju na zaštiti zakonitosti rada institucija i građana HNŽ'', naveo je SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close