Pozicija po opoziciji

SDA napala 'drugove' u Hercegovini

SDA navodi kako ''ovakvi potezi nedvosmisleno ukazuju na teatralnu i dvoličnu politiku ovih dvaju predvodnika opozicije''.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2018. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Glasovanjem protiv SDA-ovog prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a kojim se pored ostalog rješavalo pitanje izbora u Gradu Mostara, Domu naroda Parlamenta FBiH, rješavanje presuda Ustavnog suda i Suda za ljudska prava u Strasbourgu, kao i najava SDP-a da će napustiti razgovore o izmjenama izbornog zakonodavstva, konačno javnosti otkriva prave namjere opozicije u FBiH koju okuplja SDP i DF'', priopćio je Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naveli su kako ''ovakvi potezi nedvosmisleno ukazuju na teatralnu i dvoličnu politiku ovih dvaju predvodnika opozicije''.

"Nakon ovakvih poteza postaje jasno koliko je dramatizacija koju su proizveli zakazivanjem sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na temu izmjena Izbornog zakona bila apsurdna i lažna. Nevjerojatnim se čini podatak da SDP i DF izmjene izbornog zakona zanimaju na razini FBiH, dok su nezainteresirani na razini BiH. Iz svega se jasno može zaključiti da su fabriciranje kriza, izazivanje kaosa i pokušaj paralize u Federaciji osnovni motivi njihovog djelovanja u izbornoj godini", priopćeno je iz hercegovačko-neretvanske SDA.

''Anomalije i isčašenja koja je proizveo SDP i dio današnjeg DF-a 2002.godine prihvaćanjem asimetričnih rješenja u entitetskim ustavima, ostavljanjem na cjedilu Bošnjaka u RS-u bez ikakvih mehanizama zaštite, a pri tom afirmirajući brojna rješenja koja su išla u prilog HDZ BiH u Federaciji, recidivi su koji se moraju ispraviti i za koji mora postojati široki konsenzus političkih stranaka u FBiH bez obzira jesu li pozicija ili opozicija. Pokušaji blokade donošenja proračuna ili usvajanja reformskih zakona, ne smiju se tretirati kao atak na SDA, nego udar na sve građane BiH'', navodi SDA i dodaje kako ''optužbe da SDA povlađuje HDZ BiH po raznim osnovama postale su opozicijska mantra bez ikakvog pokrića''.

Iz SDA navode kako se ta stranka sama bori za "koliko-toliko funkcionalan Grad Mostar", dok briga SDP-a i DF-a za Mostar "naprasno prestane kada se ugase svjetla javnih i TV pozornica".

"Činjenice s terena puno više govore od priopćenja i ispraznih optužbi opozicije. Najeklatantniji primjer brige, odnosno ne brige za Mostar, SDP je iskazao u prethodnom mandatu, kada su imali vodeće poluge vlasti. Ogledalo, možda i najveća sramota 'drugova' je Partizansko groblje koje dok su bili vlast nisu obilazili, spominjali niti pokušavali bilo kako zaštititi. Kada pređu u opoziciju izuzetno su zainteresirani za njegovo trajno rješavanje i obnovu. Pozivamo vas da ne pravite grešku iz 1992. godine. Historijski značaj procesa koji čekaju BiH ne traže politikanstvo već državnički odnos svih političkih subjekata. Predizborni inženjering i jeftini spinovi ne mogu biti ispred interesa BiH", poručili su iz SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close