Odlikovanje

SDA: Milanović bi trebao iskoristiti autoritet da Jelića isporuči BiH

Ovakav postupak hrvatskog predsjednika dodatno će opteretiti odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, navodi se u priopćenju.
Vijesti / Politika | 02. 08. 2020. u 09:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uručivanje priznanja i odlikovanja Zlatanu Miji Jeliću, optuženog za teške ratne zločine u BiH, predstavlja anticivilizacijski čin vlasti Hrvatske, koji je u suprotnosti sa europskim vrijednostima, priopćeno je iz SDA.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović vrlo dobro zna da je Tužiteljstvo BiH još 2015. godine optužilo Zlatana Miju Jelića za teške ratne zločine koji su dio udruženog zločinačkog poduhvata za koji je Haški tribunal izrekao pravosnažne presude "šestorci", navodi se u priopćenju.

Zlatan Mijo Jelić je zloupotrebljavajući dvojno državljanstvo pobjegao iz BiH, skrivao se u Hrvatskoj i predsjednik Milanović, tvrde, najmanje što može učiniti je da iskoristi svoj autoritet i ovlaštenja kako bi Jelić bio isporučen bh. pravosuđu.

Umjesto toga, Milanović odlikuje takvu osobu i šalje vrlo lošu poruku da još uvijek nema spremnosti za iskrenim suočavanjem sa istinom i za obnovom povjerenja.

Ovakav postupak hrvatskog predsjednika dodatno će opteretiti odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close