HNŽ

SDA je kriva što nema vlasti

Hercegovačko-neretvanski HDZ BiH je objavio kako je glavni uzrok opstrukcije formiranja nove Vlade ''apsolutna pobjeda HDZ-a BiH na Općim izborima 2018. godine''.
Vijesti / Politika | 01. 06. 2021. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želi li tko osim HDZ-a BiH novu Vladu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji?'', pita se u priopćenju za javnost Županijski odbor HDZ-a BiH koji je na sjednici održanoj u ponedjeljak predstavio Izvješće o pregovorima s potencijalnim koalicijskim partnerima kada je u pitanju formiranje nove Vlade u ovoj županiji.

HDZ BiH HNŽ-a naveo je kako smatra da je ''krajnje licemjerno prema glasačima da se opstruira sada već tri godine proces formiranja nove Vlade HNŽ-a od strane bošnjačkih stranaka, pri tome misleći na SDA i satelit stranke okupljene oko SDA''.

Navodi se kako je glavni uzrok opstrukcije formiranja nove Vlade ''apsolutna pobjeda HDZ-a BiH na Općim izborima 2018. godine''.

''Izborna volja hrvatskog naroda u HNŽ-u koji je dao legitimitet HDZ-u BiH mora se poštovati i formirati nova Vlada i to isključivo u omjeru  7:5'', naveden je.

Na je sjednici je pozdravljeno potpisivanje kolektivnog ugovora između Vlade HNŽ-a i neovisnog sindikata SKB-a Mostar.

Donesen je zaključak da se što prije mora održati sjednica kada je obrazovni sustav u pitanju, te kako kvalitetno organizirati početak sljedeće školske godine.

''Također dati su prijedlozi da bi određene zakonske akte trebalo mijenjati, jer su djeca ona koja najviše ispaštaju. Istaknuto je da je Ministar taj koji je pokazao da je totalno nedorastao situaciji koja nas je pogodila, te da je učinio sve ono najgore kada je kvaliteta obrazovanja djece u pitanju. Vodstvo županijskog HDZBiH čvrsto je stalo uz zastupnike HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a, te dalo punu političku podršku da ustraju do kraja u promjeni Ustava glede konstitutivnosti Srba i svih onih pitanja za koje smatraju da su od interesa za sve žitelje županije'', stoji u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close