Obračun

SDA i Kasumović razmijenili udarce: Od kud milijuni i nemoralne ponude

Kasumović je danas u Gradskom vijeću Zenice kazao kako je tijekom pritvora imao ponudu od SDA da “napusti funkciju”, a da će zauzvrat “dobiti bilo koje mjesto…''
Vijesti / Politika | 04. 01. 2022. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u prvom obraćanju javnosti nakon uhićenja gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović optužio SDA da stoji iza svega kao da su mu nudili slobodu za ostavku, oglasila Stranka demokratske akcije Zenice.

Kasumović su optužili da "lažima i manipulacijama od sebe pravi žrtvu".

“Govornicu Gradskog vijeća danas je zloupotrijebio da se još jednom obruši na institucije pravosuđa, a nebuloznim izjavama i na Stranku demokratske akcije. Da je predmete visoke korupcije teško procesuirati govori i ovaj slučaj, gdje se gradonačelnik koristi svim mogućim sredstvima, uključujući i poluge vlasti, da ometa istragu i vrši izravan utjecaj na pravosuđe. Tome u prilog ide i zaključak Gradskog vijeća koji su izglasali vijećnici većine koju predvodi njegova politička stranka. Ako već optužuje i insinuira, bilo bi dobro da javno kaže imena i prezimena osoba koje su mu, tobože, to sve govorile. Kad se već naziva ‘moralnom vertikalom’, također bi bilo fino da narodu objasni otkud mu milijuni na računu, brojne nekretnine i benzinske crpke, a da je pritom čitav svoj radni vijek proveo u državnoj službi primajući plaću iz proračuna. Neka objasni i revizorski izvještaj po kojem je i do tisuću i pol posto povećao vrijednost i platio javne radove firmama bliskim njemu osobno i njegovim suradnicima. Sve ostalo je manipulacija, obmanjivanje javnosti i utjecaj na rad pravosuđa”, poručili su iz SDA Zenica.

Naime, Kasumović je danas u Gradskom vijeću Zenice kazao kako je tijekom pritvora imao ponudu od SDA da “napusti funkciju”, a da će zauzvrat “dobiti bilo koje mjesto u Sarajevu i biti pušten i oslobođen”.

“Jedan od policajaca, koji čini mi se nije bio na dužnosti, a ima videonadzor pa se može provjeriti, poslali su ga iz te vladajuće kriminalne stranke, mi je rekao ‘daj ostavku na to mjesto, dat ćemo ti bilo koje mjesto u Sarajevu i bit ćeš oslobođen’. Znate kakav sam i rekao sam ‘ ti koji su te poslali, neka ćaću svog nagovaraju, mene neće’. Sve što je urađeno, urađeno je po želji onih koji su građane ponizili. Stotine građana ste natjerali na plač. Zar ste toliko glupi? Znao sam da su istrošeni, ali toliko glupi da tako nešto urade, ne vidim razloga”, rekao je Kasumović.

Poručio je da nema ništa protiv istraga koje radi pravosuđe, ali da je on “moralna vertikala”.

“Fuad Kasumović je, dragi građani, moralna vertikala za ove. Niti sam kad bio u kriminalu niti planiram biti. To poniženje koje su napravili vama, mojim suradnicima i meni, na čast neka vam bude”, rekao je Kasumović.

Poručio je SDA i A-SDA, koje je nazvao “osovinom zla” da više nikada neće razgovarati, pregovarati niti išta, a da će i njihov “selam smatrati atakom na sebe”.

“U SIPA-i sretne me jedan od visokih funkcionera SIPA-e i decidno mi je rečeno ‘mi nemamo ništa s ovim, ovo je vaš međubošnjački obračun’. To mi je teže palo od upale pluća”, zaključio je Kasumović.

Kopirati
Drag cursor here to close