Obljetnica

SDA: Herceg-Bosna je zločinačka tvorevina

''Kao što je potrebno iskazati pijetet prema žrtvama zločina JNA u Vukovaru, potrebno je pokazati pijetet i prema žrtvama zločina tzv. Herceg-Bosne'', navodi SDA.
Vijesti / Politika | 18. 11. 2019. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obilježavanje godišnjice tzv. Herceg-Bosne predstavlja najgrublje vrijeđanje obitelji ubijenih, žrtava silovanja, logora, tortura i drugih zločina koje su provodile vlasti ove paradržavne zajednice'', navela je SDA u priopćenju za javnost.

SDA podsjeća kako je danas, 18. studenog, godišnjica pada Vukovara, jednog od simbola strašnih zločina počinjenih tijekom velikosrpske agresije na prostoru bivše Jugoslavije.

''Kao što je potrebno iskazati pijetet prema žrtvama zločina JNA u Vukovaru, potrebno je pokazati pijetet i prema žrtvama zločina tzv. Herceg-Bosne. Umjesto toga dužnosnici HDZ BiH izabrali su da slave ratne zločince i vrijeđaju njihove žrtve'', navodi se u priopćenju Stranke demokratske akcije.

SDA podsjeća da je pravosnažnom presudom Haaškog tribunala ''utvrđeno da je tzv. Herceg-Bosna bila udruženi zločinački poduhvat, koji je imao za cilj stvaranje etnički čistog hrvatskog entiteta i njegovo ujedinjenje s Hrvatskom''.

''Službeni stav Europske unije i UN-a jeste da se presude Haaškog tribunala moraju poštovati i svako suprotno postupanje je kršenje temeljnih civilizacijskih načela i vladavine prava. Temeljna civilizacijska načela podrazumijevaju slavljenje pobjeda nad zločinačkim tvorevinama, pogotovo nad onima čiji su zločini presuđeni pred međunarodnim tribunalima. Zato bi opravdano i potrebno bilo obilježavati ne dan osnivanja, nego dan gašenja paradržavnih tvorevina'', poručuje se iz Stranke demokratske akcije.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close