Nastavak prepucavanja

SDA brani ministra od Dnevnog avaza

''Radončić bi izgleda želio da zabrani Ramiću, maloljetnom pripadniku Armije BiH i ratnom vojnom invalidu, da ukazuje na problematičnu prošlost njegovih kadrovskih rješenja'', stoji u priopćenju.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2017. u 13:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije objavila je danas da osuđuje kontinuirane neutemeljene napade Dnevnog avaza na ministra u Vladi FBiH za izbjegle i raseljene osobe Edina Ramića.

Kako se navodi u priopćenju, SDA daje punu podršku ministru Ramiću i njegov rad cijeni vrlo uspješnim čemu svjedoči i nepodijeljena podrška povratnika u RS.

''Javnost je svjesna da je povod ovih napada Ramićevo protivljenje imenovanju Svetlane Cenić za predsjednicu Nadzornog odbora BH Telecoma. Njegov jedini 'grijeh' je što je rekao ono što većina Bošnjaka zna i osjeća. Radončić bi izgleda želio da zabrani Ramiću, maloljetnom pripadniku Armije BiH i ratnom vojnom invalidu, da ukazuje na problematičnu prošlost njegovih kadrovskih rješenja'', stoji u priopćenju.

Dalje se navodi da je ''višedecenijska strategija Radončića da preko svog stranačkog biltena Dnevnog avaza širi smutnju stalnim napadima i udarima na istaknute bošnjačke predstavnike u vlasti".

''Tko god se suprotstavio mutnim interesima Radončića bio je izložen bjesomučnoj kampanji blaćenja i medijskoj torturi. Unatoč tome SDA i njeni kadrovi će se nastaviti boriti za istinu a protiv politike Fahrudina Radončića koja očigledno ima veze s vrelikosrpskom ideološkom kuhinjom'', priopćila je SDA.

 

Na priopćenje SDA odgovorio je SBB navodeći kako ''napadima na Fahrudina Radončića, SDA neće uvesti cenzuru Dnevnom avazu, čija je jedina navodna greška što je objavio intervju sa Hajrom Ćatić, predstavnicom srebreničkih majki, koja je kritizirala ministra Edina Ramića zbog brojnih nemoralnih radnji''.

U priopćenju iz SBB-a se tvrdi da SDA ne može zaustaviti istinu da je Ramić "prodao bolesne krave povratnicima u RS-u i uzeo enormni novac na račun njihove pljačke".

''Stalna teza SDA da je Radončić tobože povezan s velikosrpskom ideološkom kuhinjom je već procesuirana na sudu u Sarajevu i prvi put u historiji se dogodilo da jedna stranka, odnosno SDA, bude osuđena za klevetu. Fahrudin Radončić se javno svojim knjigama i tekstovima protiv velikosrpske ideologije bori više od 35 godina i to zna svaki intelektualac'', navodi se u priopćenju.

SBB je objavio kako ponovno poziva Izetbegovića "da sa svojom obitelji vrati više milijardi vrijednog novca, zlata i srebra" kako bi počelo da se ispunjava njegovo obećanje o otvaranju novih radnih mjesta i izgradnji autoputova, "pa nam trošarine neće trebati".

Kopirati
Drag cursor here to close