Tajanstveno

Schmidt razgovarao s Komšićem pa "pobjegao" od novinara

Novinarske ekipe su nestrpljivo čekale ispred zgrade ove državne institucije kako bi saznali detalje razgovora između Komšića i Schmidta, međutim, do toga nije došlo.
Vijesti / Politika | 14. 09. 2021. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine održan je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Ova posjeta bila značajna, ali i zanimljiva nakon što su posjetom Schmidta Srbiji i nakon njegovog sastanka s Aleksandrom Vučićem i turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom, izazvane brojne reakcije na političkoj sceni kao i nakon izjava visokog predstavnika da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni u BiH te komentara o biranju Komšića u Predsjedništvo.

S obzirom na to, novinarske ekipe su nestrpljivo čekale ispred zgrade ove državne institucije kako bi saznali detalje razgovora između Komšića i Schmidta, međutim, do toga nije došlo.

"Christian Schmidt nakon susreta sa Željkom Komšićem 'pobjegao' od novinara. Ušao prethodno na svečani ulaz u Predsjedništvo, izašao tajno na posve drugom mjestu", javlja novinarka N1

S obzirom na to da još nije poznato o čemu su razgovarali, osim gore pomenutih aktualnosti koje su mogle biti povod sastanka, postoji mogućnost da su Komšić i Schmidt problematizirali i uhićenje Edina Vranja u Srbiji.

Kopirati
Drag cursor here to close