SBB: Ramić u strahu da će Cenić početi zaustavljati korupciju

Vijesti / Politika | 29. 09. 2017. u 14:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reagirajući na priopćenje federalnog ministra za raseljene osobe izbjeglice Edina Ramića, koji proziva zašto je SBB za predsjednicu NO BH Telecoma predložio Svetlanu Cenić, SBB je priopćio da "u strahu da će Svetlana Cenić početi zaustavljati neviđenu korupciju koju je u naslijeđe ostavio zet Bakira Izetbegovića Jasminko Akšamija, Ramić Cenićki prigovara da je bila prevoditelj Biljane Plavšić".

''Ramić zaboravlja da je Bakir napravio koaliciju sa Karadžićevim SDS-om, odnosno sa strankom koja je iznjedrila genocid, masovna ubijanja Bošnjaka i najteže ratne zločine pod vodstvom Ratka Mladića i drugih generala. Ministar Ramić, također, zaboravlja da je SDA izabrala koaliciju sa Karadžićevom kćerkom Sonjom i da je u svoje službene prostorije primila jednog Cicka Bjelicu tokom pregovora o koaliranju'', navodi se u priopćenju za javnost SBB-a.

Iz ove stranke podsjećaju i na izbor ministra Dragana Mektića, za kojeg kažu da se javno hvali da je, kao veliki ratnik, širom BiH pucao i s ponosom ističe da je zbog toga nagrađen najvećim ratnim odlikovanjima vojske Republike Srpske.

''Kao narodna, ali i multinacionalna stranka, SBB će predlagati i pripadnike drugih naroda na važna i antikoruptivna mjesta i, čini se, to je ono što najviše boli Ramića'', navode iz SBB-a optužujući ministra da je povratnicima u RS prodavao bolesne krave i da mu Cenićka "kao visokomoralna osoba sigurno zbog toga i smeta".

U priopćenju SBB se također navodi da Ramića "najviše boli što je „Dnevni avaz“ objavio intervju sa srebreničkom majkom Hajrom Ćatić.

''Ona je rekla da, misleći upravo na Ramića i slične, „da zbog izbora gaze preko mrtvih“. Stoga, svojim reakcijama Ramić i SDA neće uvesti cenzuru čak i srebreničkim udruženjima, a tu su SBB i Radončić njima najveća i nepremostiva prepreka'', priopćeno je iz SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close