Uoči sjednice

Sastanci za ruke: Koalicija pokušava dobiti podršku za Guzina

Koalicija za Mostar 2020 pozvala je predstavnike mostarskih gradskih odbora SDP-a, NS-a, PMP-a na političke razgovore o mogućoj zajedničkoj programskoj koaliciji.
Vijesti / Politika | 12. 02. 2021. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedoumice oko podrške kandidatu Koalicije za Mostar pokušat će se razjasniti nakon sastanka predstavnika kolicije koju predvodi SDA i Prve mostarske partije, koja je napustila sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se održao prvui krug glasovanja za gradonačelnika Mostara.

Naime, Koalicija za Mostar 2020 pozvala je predstavnike mostarskih gradskih odbora SDP-a, NS-a, PMP-a na političke razgovore o mogućoj zajedničkoj programskoj koaliciji. No, sastanku se odazvala samo PMP.

Mostarski SDP jučer je odgovorio na poziv za pregovore Koalicije za Mostar u kojem je naveden niz preduvjeta koje je potrebno ispuniti kako bi se SDP odazvao pozivu za pregovore o formiranju vladajuće većine u Mostaru. Između ostalog, traže da pojedini članovi Koalicije napuste vijeće.

''Pošto je vašim jučerašnjim ponašanjem sada za izbor mostarskog gradonačelnika, koji nije iz HDZ-a, potrebno 18 umjesto 17 ruku poručujemo da se SDP-u javite kada skupite 15 potpisa podrške vašem kandidatu'', priopćeno je iz Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar.

Podsjećamo, u drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika ušli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), a nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazan je također za sutra u 15,30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close