Pohvalili se na društvenim mrežama

Sastali se Vučić i Zelenski: "Dobar i otvoren razgovor"

"Osvrnuli smo se na događaje u Ukrajini i na Kosovu i još jednom sam istaknuo da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba".
Vijesti / Politika | 22. 08. 2023. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je fotografiju s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, rekavši da su njih dvojica imali "otvoren, iskren" razgovor u kojem je među temama razgovora bilo poštivanje povelje UN-a.

Sastankom se na instagramu "pohvalio" i Aleksandar Vučić kazavši kako je održan "dobar i otvoren razgovor sa predsjednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima, kako za Srbiju i Ukrajinu, tako i za cijelu regiju i svijet".

"Osvrnuli smo se na događaje u Ukrajini i na Kosovu i još jednom sam istaknuo da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što jasno i nedvosmisleno govorimo od početka sukoba", poručio je Vučić.

Na neformalnoj večeri čelnika Zapadnog Balkana i europskih dužnosnika dogovorena je Deklaracija kojom se daje potpora Ukrajini i njezinom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, ali se ističe da je važno zaokružiti viziju Europske unije koja bi uključuju zapadni Balkan, Ukrajinu i Moldaviju.

Zbog protivljenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u završnoj Deklaraciji nije usvojena odredba o pozivu na uvođenje sankcija Rusiji, prenio je Sputnjik.

Kopirati
Drag cursor here to close