''Napad na ustavni poredak''

Saslušanja: Osumnjičeni predsjednici svih političkih stranaka u RS

''Mi ispred SPS-a nismo sudjelovali u kreiranju i sudjelovanju i donošenju odluka o vraćanju nadležnosti RS. Mi smo stava da treba razgovarati''
Vijesti / Politika | 20. 12. 2021. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SPS-a Goran Selak stigao je jutros u Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine na saslušanje zbog odluka o prijenosu nadležnosti sa BiH na RS te je rekao da su osumnjičeni predsjednici svih političkih stranaka u RS u predmetu koji se vodi protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje kaznenog djela ''napad na ustavni poredak'', prenosi N1.

Kako je rekao po okončanju saslušanja, dao je izjavu u Tužiteljstvu BiH gdje je kazao da je on ''za jačenje institucija RS”, da je ''za jaku i stabilnu RS u okviru Daytonske BiH''.

''Mi ispred SPS-a nismo sudjelovali u kreiranju i sudjelovanju i donošenju odluka o vraćanju nadležnosti RS. Mi smo stava da treba razgovarati, da sva tri naroda u BiH trebaju sjesti da se vidi koje su to nadležnosti neustavno prenesene na BiH i koje se mogu vratiti na RS'', izjavio je Selak.

Selak smatra da je potrebno da se uradi analiza o tome ''koje institucije na nivou BiH ne funkcioniraju'' i da se vidi ''koje nadležnosti prave trošak BiH a nisu funkcionalne''.

''Meni je predočeno da su osumnjičeni predsjednici svih političkih stranaka, kao i predlagači zaključaka, kao i deklaracije. Tu je i predsjednica RS kao osumnjičena, predsjednik Vlade RS i šefovi zastupničkih klubova. Dakle osumnjičeni su predsjednici svih stranaka koji su predlagači tih zaključaka a oni su svakako vladajuća koalicija u RS'', istaknuo je Selak.

Dodao je i kako je on svjedok u ovom slučaju, ali i da smatra da nije bio napad na ustavni poredak.

Selak je naveo i da je nekoliko osoba već saslušano u vezi sa ovim predmetom u Tužiteljstvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close