Mirko Šarović

COVID mjere su posljedica nerada cijelog sustava

Pooštravanje mjera zbog enormnog širenja virusa korona jeste važno i potrebno ali je ono direktna posljedica nerada cijelog sustava koji cijelih 13 mjeseci nije uradio sve što je mogao
Vijesti / Politika | 22. 03. 2021. u 08:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su i struka i opozicija mjesecima predlagali brojne mjere koje bi pomogle cijelom zdravstvenom sustavu i spriječile kaos, vlast se ponašala suprotno svim drugim zemljama u regionu, odobravala rad skijališta u punom kapacitetu, muziku uživo, gradila preskupe garaže umjesto predložene dogradnje bolnica, bavila se tenderima za sve i svašta a najviše samim sobom, umjesto da na vrijeme osigura neophodna cjepiva'', izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

''Pooštravanje mjera zbog enormnog širenja virusa korona jeste važno i potrebno ali je ono direktna posljedica nerada cijelog sustava koji cijelih 13 mjeseci nije uradio sve što je mogao i morao da spriječi ovako rapidan rast broja zaraženih i umrlih u Republici Srpskoj'', pojasnio je Šarović, a prenosi u svom saopćenju služba za informiranje SDS-a.

Predsjednik SDS je kazao da smo jedina zemlja koja nije osigurala masovnu vakcinaciju i koja po svemu sudeći proces vakcinacije neće završiti do kraja godine.

''Stanje je kaotično jer umjesto sistemskim mjera mi konstantno imamo ad hok mjere koje samo privremeno smanjuju broj zaraženih. Umjesto da slijedimo druge zemlje i da smo, kao što smo tražili još prije osam mjeseci, napravili nužno potrebne korake za ublažavanje posljedica pandemije, sprječavanje rapidnog širenja virusa i jačanje uništenog zdravstvenog sustava, mi se još nismo pomakli od ožujka 2020.godine'',  upozorava Šarović.

On naglašava da su današnje mjere samo još jedna potvrda naše sumorne stvarnosti, šutnje, neodgovornosti, nerada i stavljanja politike iznad života ljudi.

''Uz to, potpuno je van pameti i porazno za svakog normalnog čovjeka, da nas o stanju širenja zaraze i ovako važnim mjerama ne obavještava struka, nego kao što je i danas urađeno - politički komitet neke stranke'',, zaključio je Šarović u priopćenju SDS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close