Nijekanje

Čista laž: Fikret je novinarki rekao da ne poznaje Solaka

"Puno više me boli jer su to naši novci, kako objasniti ljudima da je 10,5 milijuna bačeno. Puno veća afera je afera Asim'', kazala je.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2020. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugogodišnja novinarka Arijana Saračević - Helać za N1 je komentirala društvenu svakodnevnicu i aktualne teme. Jedna od najaktualnijih je i afera u vezi sa uvozom Respiratora iz Kine, o kojoj je kazala da smatra da će spisak upletenih osoba biti mnogo duži nego što je do sada.

Viđani skupa

Pored dnevnih tema i naslova koji krase naslovnice mnogih medija u BiH, o aferi Respiratori je kazala da ostaju ključna pitanja da se odgovore.

"Uvjerena sam da ovo neće biti jedna u nizu afera. Osobno meni gospodin Fikret, kada sam ga prije 15 dana pozivala da bude gost, meni je rekao da ne poznaje gospodina Solaka što je bila čista laž, jer postoje primjeri gdje su viđani zajedno. U ovoj aferi ključna pitanja još nisu dokazana, ja se nadam da će komisija za sigurnost istrajati na tome, a to je: Tko je vršio specifikaciju? Drugo pitanje, ako se sjećate na početku pandemije, ministrica Milićević je rekla da Vlada nije sudjelovala u tome. Nakon 15-20 dana se pojavila informacija da je ona ipak potpisala nalog za nabavku. To nikad nije demantirala, kazala je i dodala:

"Osobno sam primjetila da ispod mjesta gdje se ona treba potpisati, stoji "ZA". To upućuje na kriminal, jer ako tvrdi da se nije potpisala onda ima elemenata krivičnog djela. Specifičnost situacije je dokaz da su mediji zainteresirani da se ovo do kraja dovede".

Dodala je da boli činjenica da se radi o novcu građana, ali i da je "afera Asim" mnogo veća od ove.

"Puno više me boli jer su to naši novci, kako objasniti ljudima da je 10,5 milijuna bačeno. Puno veća afera je afera Asim. Protiv gospodina Sarajlića još nije podignuta optužnica, niti se slučaj istražio, niti je podignuta optužnica. Ide se na princip našeg kratkog pamćenja, ali mislim da ćemo ovo upamtiti jer to dokazuje sve ono što smo doživjeli posljednjih 30 godina; lažni izbori, nelegalna zapošljavanja, zavrtanje ruku, umiješanost velikih stranaka. Ako je gospodin Izetbegović iskren, on mora insistirati da se ovo procesuira".

Automobili

Pojasnila je kako koliko je profita, prema matematici, moglo ostati u cijeloj priči u vezi sa nabavkom respiratora.

"Gospodin Hodžić govori da nije htio da zaradi. Ja sam se bavila matematikom. Ispade da je zaista nakon ovog posla čistih para trebalo da ostane milijun. 100 respiratora avansno je 10,5 milijuna koje je FUCZ uplatila Srebrenoj malini. Kada se oduzme PDV i troškovi, čista nabavka cijena je više od 7.650.000, na kraju izađe 9 milijuna troškova. Oko 222 tisuće izađe PDV što je više preko milijun čiste zarade kada se do kraja izračuna".

"Gospodin Solak i gospodin Hodžić su najviše poznati javnosti, ali mislim da će spisak biti puno duži".

Na kraju gostovanja je pojasnila kako je došla u posjed dokumenta koji dokazuje da je odvjetnik Fahrudina Solaka prodao automobil MUP-u KS i to za milijun KM.

"Mnogo je posla pred nama. Mnogo je kriminala.Ne bih željela da nešto ostane zataškano u vrijeme pandemije. Recimo odvjetnik, gospodin Kolić. Slučajno mi je došlo do ruke odluka u kojoj je on za milijun maraka prodao automobil MUP-u KS. Pitam se kakvo je to auto. 14. travnja se to dogodilo", kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close