Priopćenjem na priopćenje

Sanel Riđanović: Deset vitalnih interesa SDA koje je Naša stranka izdala

Kantonalni odbor SDA u HNK optužio je Našu stranku u Mostaru za navodnu izdaju vitalnih interesa Bošnjaka. Na tu optužbu iz Naše stranke nisu ostali dužni.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2021. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni odbor SDA u HNK optužio je Našu stranku u Mostaru za navodnu izdaju vitalnih interesa Bošnjaka. Na tu optužbu iz Naše stranke nisu ostali dužni. Odgovorio im je član Naše stranke i univerzitetski profesor Sanel Riđanović.

''Ako je vitalni interes Bošnjaka u Mostaru da se štite lažne diplome članova SDA, posebno onih iz vrha, a da oni sa stvarnim diplomama odlaze u inostranstvo kako bi SDA mogla nesmetano vladati, izdali smo ga!

Ako im je vitalni interes da Neretva bude septička jama, dok milioni kredita za kolektore završavaju u privatnim džepovima, izdali smo ga!

Ako je vitalni interes zaraza koja prijeti s mostarske deponije, izdali smo ga!

Ako je interes Bošnjaka da SDA tajkuni nelegalno grade a da se njihova djeca nemaju gdje igrati jer zelenih površina nema, izdali smo ga!

Ako je vitalni interes Bošnjaka da im ljetne mostarske noći obasjavaju požari, izdali smo ga!

Ako im je vitalni interes da po poslove moraju ići u centralu SDA, izdali smo ga!

Ako je vitalni interes Bošnjaka da na desnu stranu Mostara gledaju kao na inostranstvo, izdali smo ga!

Ako je vitalni interes Bošnjaka da se liječe preko humanitarnih brojeva, i taj smo im interes izdali!

Ako im je interes brisanje Starog mosta s liste svjetske kulturne baštine zbog nelegalne gradnje, naravno da smo ga izdali!

Ako je interes Bošnjaka da u Mostaru mortalitet prestigne natalitet i da niko ko ne mora ne izabere Mostar za mjesto svog života, izdali smo ga!

Na žalost, iako smo sve te interese izdali, nismo ih još pobijedili jer u Mostaru vladaju zaštitnici takvih interesa oličenih u SDA koji sa zastupnicima istih takvih interesa, samo za hrvatski narod, a oličenih u HDZ-u imaju dvije trećine vijećničkih glasova u Gradskom vijeću i glasaju za uvijek kad treba opljačkati državnu imovinu, kad treba glasati za zagađenje vode i zraka, kad treba više ljudi iseliti, itd.

To su ustvari njihovi stranački interesi, a ne interesi Bošnjaka. Oktobar 2022. je blizu i nastavit ćemo s izdajom interesa koje pripisujete Bošnjacima.

Mi znamo vrlo dobro da to nisu interesi Bošnjaka jer nema naroda koji glasa na svoju štetu, samo su ucijenjeni. Uskoro nikoga nećete imati ničim ucijeniti jer malo je toga preostalo što već niste uzeli da biste platili svoj dosadašnji opstanak na vlasti, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close